Hlavní obsah

Celeste Buckingham vystoupí na Sázavafestu

Novinky, Michaela Poláková

Na Sázavafestu 2013, který se bude konat ve Světlé nad Sázavou, se představí finalistka druhé řady Česko-Slovenské Superstar Celeste Buckingham.

Foto: SázavaFest 2013
Článek

Talentovaná zpěvačka byla odmalička vedená matkou k tanci a hudbě, navštěvovala hodiny baletu a latinskoamerických tanců, později začala hrát na kytaru. Když jí bylo patnáct let, matka ji přihlásila do druhé série soutěže Česko-Slovenská Superstar, kde se dostala do finále.

Po soutěži pokračovala v roce 2011 vydáním prvního sólového singlu Blue guitar, který se hrál v rádiích a obsadil 38. místo v žebříčku TOP 100 a 7. místo v žebříčku slovenských skladeb. Další skladba Nobody knows byla součástí projektu F84, který vznikl s cílem podpory slovenských autistů. Ke skladbě byl natočen videoklip.

Album Don’t Look Back vyšlo 20. května 2012 u vydavatele EMI. Na albu se nacházejí i singly Blue guitar a Nobody knows a jako hosté se na něm představili Martin Harich a Noah Ellenwood. Na české hudební scéně zabodoval především hit Run Run Run, a to nejen díky svému originálnímu zvuku, ale také díky povedenému videoklipu. Zatím posledním hitem Celeste Buckingham je Never Be You.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám