Hlavní obsah

Celé dobrovolné vstupné z vánočního koncertu putovalo do Dětského centra

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správní institut se sídlem v Jablonci nad Nisou uspořádal pro své studenty, pedagogy, lektory a přátele vzdělávání Vánoční koncert sopranistky Pavlíny Senič za doprovodu komorního souboru MUSICA FESTIVA. Koncert byl obohacený o prózu v podání vynikající herečky a dabérky Valerie Zawadské.

Foto: Lenka Žáčková

Pavlína Senič a Valerie Zawadská: Purpura na plotně...

Článek

Koncert v adventním čase se konal v pátek 19. prosince v turnovském divadle a měl několik malých příjemných překvapení, především pro ty nejmenší účastníky koncertu, kdy charismatická operní pěvkyně Pavlína Senič pozvala na zpívání koled všechny děti na pódium. Pro ně i pro jejich rodiče to byl neopakovatelný zážitek.

Petr Ponikelský, ředitel institutu vysokoškolského a profesního vzdělávání, se rozhodl, že celý výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje do Dětského centra Turnov. Byl velice potěšen, když po přepočítání mohl oznámit, že Dětské centrum Turnov obdrží částku 5300 Kč.

Tohoto výjimečného večera se zúčastnil také ředitel Otevřené evropské akademie ekonomiky a politiky Praha Ing. Sergey Tarasov, který je obdivovatelem vážné hudby a byl také uchvácen neopakovatelným přednesem Valerie Zawadské.

Kam peníze putovaly

Dětské centrum Turnov je nestátní zdravotnické zařízení, které poskytuje komplexní péči o postižené děti a mládež s kombinovanými vadami, které pro trvalé změny zdravotního stavu tuto péči potřebují. Péče je zajištěna formou denního pobytu nebo ambulantně. Předmětem činnosti je soustavná zdravotní, ošetřovatelská a rehabilitační péče o klienty. Dětské centrum je určeno pro klienty od 2 do 26 let.

Klient je do Dětského centra umístěn na základě doporučení obvodního nebo odborného lékaře a žádosti rodičů, kterou je možné vyzvednout a podat v Dětském centru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám