Hlavní obsah

Čekání na berounskou tramvaj doprovodí i jarmareční flašinet

Novinky, Patrik Pařízek

Na Husově náměstí v Berouně vzniká již pravidelně na začátku května „živý obraz“, který znázorňuje čekání na opožděnou tramvaj. Tentokrát, 4. května od 14 hodin, doprovodí netradiční happening i velký jarmareční flašinet.

Foto: Patrik Pařízek

Každý rok se schází více a více nadšenců.

Článek

Mimořádná recesistická akce se koná již pošesté. Původně malá akce si nachází více a více příznivců. Vždyť v loňském roce se jich na Husově náměstí v Berouně sešlo zhruba 40. Většina ve starém oblečení ve stylu první republiky. Někteří se starými zavazadly nebo i dalšími rekvizitami.

Akce je inspirována dobovou pohlednicí "Beroun v budoucnosti" z roku 1904, jež představuje berounské náměstí s tramvajovým provozem.

Pořadatelé se snaží naplnit vize našich dědečků a babiček alespoň na tento den. Od 14 hodin budou proto na náměstí kolemjdoucím kladeny i otázky: Odkud pojede ta tramvaj? Nevíte, kde je zastávka tramvaje? apod.

Zapojit do zajímavého setkání se může určitě každý. Na zastávce poblíž muzea bude čekat i dobový průvodčí, který cestujícím označí jízdenky berounské elektrické dráhy. Jak prozradili pořadatelé, na každého okostýmovaného účastníka čeká i malá odměna. 

Reklama

Související témata:
Peter Bondra

Výběr článků

Načítám