Hlavní obsah

Čechomor vystoupí v rámci open-air turné v Praze na Střeleckém ostrově

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Pražský Střelecký ostrov čeká ve čtvrtek 21. srpna jeden z největších vrcholů letního programu. Na letní scéně Malostranské besedy Letňák 2014 se představí skupina Čechomor.

Článek

Speciálními hosty koncertu budou nejznámější horňácký primáš Martin Hrbáč a polská zpěvačka, specialistka na goralský folklór, Barbara Gąsienica- Giewont. Role předskokana se ujme českobudějovická kapela Strong Coffee. V předprodejní síti Ticketstream lze vstupenky na koncert pořídit za 390 korun. V den koncertu přímo na místě budou vstupenky za 450 korun.

„Po loňském náročném letním turné k pětadvacetinám Čechomoru jsme se letos rozhodli pro trochu komornější letní projekt. Neznamená to, že bychom pro naše fanoušky nepřipravili žádné překvapení, jak je při našich letních open-air koncertech zvykem,“ řekl zpěvák a kytarista František Černý.

Koncertní turné odstartoval Čechomor již v květnu v Rožnově pod Radhoštěm. Skupina se na něm nevěnuje pouze vystoupením, součástí je také propagace činnosti obecně prospěšné společnosti Pomocné tlapky, která se 13 let zabývá chovem, předvýchovou a výcvikem asistenčních psů. Vycvičené psy zdarma předává do dlouhodobého užívání tělesně postiženým.

„Čechomor s organizací Pomocné tlapky spolupracuje nepřetržitě osm let. Cílem tohoto projektu, na kterém spolupracujeme s pojišťovnou Kooperativa, je upozornit naše fanoušky na to, že kolem nás je pořád hodně handicapovaných lidí, pro které je pomoc asistenčního psa velmi důležitá,“ řekl Petr Tolar, artist manager skupiny Čechomor.

„Program na Střeleckém ostrově jsme koncipovali tak, aby si v něm našel každý to své. Reakce spokojených lidí a zájem o koncerty či další program jsou důkazem, že se nám to snad daří. Věříme, že vystoupení Čechomoru bude jen další zářivou cihličkou v mozaice, kterou jsme se pro Pražany a návštěvníky Prahy snažili na léto připravit. Proto budeme rádi, když si příznivci Čechomoru přijdou užít koncert. Poslechnout si oblíbené pecky v kulisách historické Prahy a klidně plynoucí Vltavy,“ řekl za Letňák 2014 – Léto pro Pražany na Střeleckém ostrově jeho PR manažer Tomáš Kopečný.

Reklama

Výběr článků

Načítám