Hlavní obsah

Čarovné Česko pohledem místních fotografů

Novinky, Alice Šplíchalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Česku a jeho regionech existuje řada hodnotných fotografických knih od známých a renomovaných autorů. Tyto knihy ukazují krásné záběry na Čechy, Moravu a Slezsko. Ve spolupráci s amatérskými i profesionálními fotografy nově vzniká edice fotografických knih Čarovné Česko.

Foto: Milan Chudoba

Pražský hrad - ukázka z připravované knihy Čarovné Česko

Článek

„Nejkrásnější fotografie svého vlastního regionu většinou udělají místní nadšení fotografové, kteří mají fotografování pouze jako svůj koníček. Mnohdy ale nemají příležitost své snímky ukázat světu v knižní podobě. Proto chceme vydat speciální edici fotoknih s názvem „Čarovné Česko“, kde představíme ty nejlepší „čarovné“ fotografie krás Čech, Moravy a Slezska od těchto fotografů. Bude propagovat krásy našich regionů a pomůže růst cestovnímu ruchu v Česku,“ informoval fotograf a pilot Milan Paprčka, který stojí za vznikem tohoto projektu.

Zapojit se může každý

V současné době probíhají přípravy a sběr fotografií na první knihu této edice Čarovné Česko. Zapojit se mohou amatérští i zkušení fotografové z celé České republiky.

„Za každou použitou fotografii v knize fotograf dostane dvě hotové knihy Čarovné Česko a samozřejmě bude uveden v knize jako autor. Hlavní odměnou však zůstává možnost být součástí této jedinečné publikace a díky vysokému nákladu tak oslovit velké množství lidí po celé republice a pochlubit se svými čarovnými snímky,“ uvedla obchodní ředitelka CBS Nakladatelství Blanka Imramovská.

Kniha vyjde v průběhu tohoto roku. Čtenáři si budou moci na zhruba stovce snímků prohlédnout krásy Česka tak, jak je vnímají lokální fotografové. Poznají, jaká kouzla skrývají památky při západu slunce, příroda zahalená mlhou, ale třeba i malebný vinný sklípek v srdci Moravy.

„Knihy budou obsahovat český i anglický text, aby byly hodnotné i pro zahraniční čtenáře,“ dodala Blanka Imramovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám