Hlavní obsah

Čarodějnické prohlídky na zámku Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 27. a 28. dubna připravili na zámku v Mníšku pro děti Čarodějnické prohlídky. Děti potkají místní čarodějnici, která jim ukáže lexikon kouzel, prozradí, jak se zbavit strachu, naučí zaklínadlo na hezké počasí nebo nabídne ochutnávku z kouzelného kotlíku.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

V sobotu a v neděli si na zámku Mníšku pod Brdy připomenou blížící se pálení čarodějnic. Místní čarodějnice jsou ale hodné, nikdo se jich bát nemusí a ani ony nemají strach před upálením.

Provedou děti zámeckými komnatami a připravily si pro ně povídání o životě čarodějnic. Co všechno taková čarodějnice musí umět a jak se pozná? Musí chodit do školy? Jak se před nimi ochránit?

Děti se také dozvědí, proč mládež přeskakuje oheň a že kluci vyhazují košťata k nebi, proč hospodyně pokládají trsy trávy před práh a že nejlepší je dělat velký rámus, že do lektvarů se kromě myších ocásků přidávají také léčivé bylinky nebo že i čarodějnice mají své zvířecí mazlíčky. 

O víkendu se otevře také vyhlídka z prostřední zámecké věže, výtvarný ateliér pro děti, Kouzelné sklepení pro ty nejmenší i prohlídkové okruhy s klasickým výkladem pro dospělé. Příjemnou procházku nabízí také zámecký parčík, který zavede návštěvníky až na hráz rybníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám