Hlavní obsah

Čarodějné Velikonoce na Starých Hradech

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pohádkovém hradu a zámku Staré Hrady o letošních velikonočních prázdninách je připraven program pro děti Časem zpátky do pohádky a Čarodějné Velikonoce plné čarodějnic a čarodějnických lektvarů.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

V sobotu, neděli a pondělí od 23. do 25. dubna o velikonočních svátcích bude od 10 do 18 hodin připraven program i na Starých Hradech, a to Čarodějné Velikonoce.

Pro návštěvníky budou připraveny sváteční lektvary, utrejchy a dobroty našich čarodějnic nebo princezen. Každý koledník dostane od princezny nějaký dárek, dospělí ochutnají Starohradskou medovici a děti dostanou sváteční čokoládu a marcipán.

O svátcích bude program doprovázen také soutěžemi, hrami včetně různých překvapení. Připravena je např. velikonoční pohádková soutěž o to, kdo nakreslí a pojmenuje nejhezčího skřítka nebo rychlokurz čarodějného létání na koštěti.

Pro ty, kdo chtějí Velikonoce strávit doma, mohou Staré Hrady nabídnout předvelikonoční program 21. a 22. dubna od 10 do 17 hodin, a to pro děti prohlídkovým okruhem Časem zpátky do pohádky. 

Prohlídkový okruh Zámecké pohádkové sklepení - z cyklu Časem zpátky do pohádky I. vás zavede do tajemného sklepení plného umouněných čertů, vodníků, skřítků a strašidláků. Uvidíte lesní a ledové království, pohádkovou hladomornu, rodinku starohradského obra, velkého draka z lesního království, palác plný skřítků a mnoho dalšího.

V prohlídkovém okruhu Hradní pohádková půda - z cyklu Časem zpátky do pohádky II. si prohlédnete hradní půdu, plnou krásných věcí, opředených letitými pavučinami. Bydlí tu totiž čarodějnice a pravá starohradská strašidla, strašidýlka a také pěkně vykutálení skřítkové, připravení na čarodějné velikonoce.

Vše to vám umožní časostroj, který vás vezme zpátky do pohádky. Navštívít můžete také strašidláckou kuchyni, prádelnu a mydlírnu a na zámku si prohlédnete i komůrku kuchařky Magdaleny Háty.

Reklama

Výběr článků

Načítám