Hlavní obsah

Bylo nás pět aneb Beseda o díle rychnovského rodáka v kosteleckém klubu seniorů

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Seriál besed se zajímavými osobnostmi, které pořádá klub seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí, pokračuje 9. dubna. Po dvou letech mezi "pohodáře" opět zavítá šéfredaktor časopisu KAM po Česku Luděk Sládek – fotograf, novinář, publicista a skvělý vypravěč.

Foto: Luděk Sládek (archiv)

Luděk Sládek a postavy z Poláčkova románu Bylo nás pět.

Článek

Rodáka z nedalekých Přestavlk doprovodí členka redakce časopisu Kam po Česku - produkční Zdeňka Kubátová, která dlouhé roky působila na České centrále cestovního ruchu v Praze a byla velkou oporou hlavně turistických informačních středisek v celé republice.  

„V klubu seniorů přivítáme Luďka Sládka na besedě už potřetí během šesti let. Tentokrát bude beseda věnována nejznámějšímu dílu rychnovského rodáka Karla Poláčka - Bylo nás pět,“ uvedla vedoucí klubu Miroslava Nováková a pro zajímavost připojila: „Vím o Luďku Sládkovi, že opravdu miluje poutní místo Homole, které naleznete nedaleko našeho města.“    

Pořad začíná ve 14.30 hodin, vstup je zdarma i pro zájemce z řad občanů města a okolí.

Na květen pak plánuje klub seniorů Pohoda májové setkání ve sdruženém klubu Rabštejn při příležitosti Dne matek. „Tentokrát je na 21. května připravován komponovaný program, ve kterém nebude chybět vystoupení dětí z Mateřské školy Mánesova, mladých hudebníků z kostelecké zušky nebo módní přehlídka Vamberecké krajkářské školy,“ prozradila na závěr vedoucí klubu Pohoda.

Reklama

Výběr článků

Načítám