Hlavní obsah

Byla zahájena registrace na konferenci 5. Broumovské diskuse

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímaví hosté, bohatý doprovodný program, diskuse o aktuálních tématech. To vše nabídnou 5. Broumovské diskuse, které se uskuteční 6. a 7. listopadu v broumovském klášteře. Veřejnost má možnost registrovat se už nyní.

Foto: Jan Flieger

5. Broumovské diskuse se konají v sále Dřevník, situovaném v zahradě broumovského kláštera.

Článek

Dvoudenní diskusní konference 5. Broumovské diskuse letos zvolila téma Hrdinství a odvahy.

Diskutovat přijedou hosté z celé České republiky: politolog a filosof Daniel Kroupa, ekonom a pedagog Tomáš Sedláček, spisovatel a nakladatel Jiří Padevět, lékařka a zakladatelka hospicové péče v ČR Marie Svatošová, umělec a spoluzakladatel umělecké skupiny Ztohoven Roman Týc, youtuber Karel „Kovy“ Kovář nebo politici Miroslava Němcová a Jan Farský. Další jména jsou v jednání.

Konference bude rozdělena do tří diskusních panelů, které budou moderovat novináři David Klimeš, Světlana Witowská, Nora Fridrichová a Daniela Brůhová.

„Rádi bychom konferencí inspirovali k přemýšlení o důležitých otázkách současnosti. I proto jsme pro letošní ročník zvolili téma Hrdinství a odvaha, které se nám zdá být v těchto dnech vysoce aktuální, a to nejen ve světovém kontextu. Rádi bychom se spolu s našimi hosty zamysleli nad otázkami, kdo je pro nás hrdina? Jak se liší hrdinství každodenní a „velké“? Jak hrdiny ocenit a jak si je připomínat? K čemu nám v dnešní společnosti chybí odvaha? K mnoha dalším podobným otázkám se bude moci vyjádřit i publikum, proto budeme rádi, připojí-li se veřejnost a svou účastí na konferenci podpoří rozvoj kultivované diskuse,“ uvedl Jan Školník ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov, které konferenci pořádá. 

Diskuse jsou přístupné jak veřejnosti, tak i studentům. Pro studenty připravilo Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov stipendia, díky kterým získají vybraní studenti zdarma vstup na konferenci, stravování, dopravu i ubytování. Podmínkou je napsání eseje a odeslání do 30. září.

Zájemci z řad veřejnosti, kteří by se chtěli konference zúčastnit, se mohu registrovat na webu konference. Vstupné na jeden panel je 100 Kč. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám