Hlavní obsah

Byl vyhlášen další ročník „slováckého pressfota“

Novinky, Lenka Durďáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradice, akce, události, sport, kultura, život… Městská kina Uherské Hradiště společně s FotoMosty vyzývají všechny amatérské, poloamatérské, profesionální a veškeré další kategorie milovníků a tvůrců fotografie k zasílání fotografií a cyklů ze Slovácka a Horňácka. Další ročník Ohlédnutí právě začal.

Foto: MK UH

Ohlédnutí

Článek

Zasílání fotografií probíhá až do 15. 12. „Vznik fotografií přijímaných na výstavu musí přitom splňovat podmínku, že vznikly v letošním roce. Očekávané snímky nemusí být pouze prezentací slavnostních událostí a vrcholných momentů, jde také o citlivý pohled na všední situace, zachycení zdejšího genia loci či jen drobné střípky okamžiků,” dodává Josef Korvas, ředitel Městských kin v Uherském Hradišti.

Zhodnocení proběhne v prosinci letošního roku a samotná bilanční výstava fotografií Ohlédnutí 2014 bude probíhat v prostorách kina Hvězda v Uherském Hradišti v termínu od 4. do 29. ledna 2015.

Výstavu tradičně odstartuje vernisáž a následný Tříkrálový koncert. Porotu, či spíše kurátorský tým, pro ročník 2014 nově obohatí nový člen, renomovaný fotograf Jindřich Štreit. Tato novinka, totiž jeden rotující nový člen kurátorské družiny z řad aktivních fotografů nebo výtvarně činných osob, bude platit i pro další léta.

Výsledkem akce by mělo být zhlédnutí fotografií účastníky a zhodnocení uplynulého roku. Zaslané fotografie i výstavní panely budou současně prezentovány na webových stránkách ohlednuti.uh.cz, kde naleznete také propozice, minulé ročníky, fotogalerie aj.

„Vůbec první ročník s podtitulem „kolektivní fotografická výstava s námětem událostí v oblasti folkloru v roce 2005“ byl spojen s výročním Tříkrálovým koncertem Hradišťanu v kině Hvězda 7. 1. 2006 a ohlas byl tak veliký, že jsme se rozhodli výstavu každoročně opakovat,” doplňuje Josef Korvas.

„Za dobu konání Ohlédnutí se účastnila některá známější regionální (Jiří Rohel, Antonín Vlk, Aleš Duda, Pavel Popelka, Martina Gogolová, …) i celostátní jména fotografů (Jan Šilpoch, Petra Hajduchová, ..), nicméně smysl a snažení Ohlédnutí není prvotně v tom pyšnit se slavnými jmény. Hlavním záměrem i záběrem je oslovit pestrý vzorek pohledů a autorů nahlížejících meziroční dění na Slovácku i Horňácku, a v této pestrosti a netradičních pohledech je právě Ohlédnutí výjimečnou výstavou“, dodává jedním dechem Korvas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám