Hlavní obsah

Bukovany hostily volejbalová klání dvou základních škol o postup do okresního kola

Novinky, Andrea Csorbová

Dvě základní školy se v Bukovanech utkaly ve volejbalovém klání o postup do okresního kola.

Foto: Andrea Hudcová
Článek

I přes klesající zájem mládeže o sport se podařilo zorganizovat okrskové kolo ve volejbale. Ze všech škol se do soutěže přihlásila pouze ZŠ Bukovany a ZŠ Březová. Tradičně se tento turnaj pořádá v habartovské tělocvičně, vzhledem k tomu, že se do soutěže Habartovští nepřihlásili, hostila premiérově volejbalové hráče tělocvična v Bukovanech.

Turnaj odstartoval zápasem dívek. Hra byla velmi vyrovnaná, v prvním setu zvítězila domácí děvčata skórem 25:19. V druhém setu však domácí hráčky podlehly vynikajícímu podání hráčky z Březové, která hned v začátku hry nasbírala pro svůj tým velký bodový náskok. Domácím se pak již nepodařilo skóre dohnat a podlehly hráčkám Březové skórem 12:25.

Rozhodující byl tedy třetí set, který byl velmi vyrovnaný a napjatý. Přestože dívky využívaly výhodu domácího prostředí a podpora byla velmi silná, prohrály nad hráčkami Březové 24:26. Postupujícím do okresního kola, které se koná v Chodově, jsou hráčky ZŠ Březová.

Ve stejném duchu pokračoval souboj chlapců. Výkony obou družstev byly velmi vyrovnané, rozhodujícím faktorem byla úspěšnost v podání a trocha štěstí. V prvním setu bylo hráčské štěstí přikloněno více žákům ZŠ Bukovany, kteří vyhráli nad březovskými žáky 27:25. Ani v druhém setu neusnuli domácí hráči na vavřínech a skórem 25:16 se postarali o výhru na sety 2:0 a postup do okresního kola. Oběma týmům přejeme mnoho štěstí a úspěchu.

Už nyní se učitelé a trenéři obou týmů těší na příští volejbalovou odvetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám