Hlavní obsah

BS vinařské potřeby pořádají seminář na téma Management kyslíku ve víně

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odborný seminář určený vinařským odborníkům a zájemcům o stále aktuálnější téma řízení optimální hladiny kyslíku ve víně se uskuteční v pondělí 2. března v Lednici. Ve spolupráci se Zahradnickou fakultou Mendelovy univerzity jej pořádá společnost BS vinařské potřeby.

Foto: BS vinařské potřeby
Článek

Společnost BS vinařské potřeby přišla v roce 2017 jako první na český trh se službou měření kyslíku ve víně přímo v terénu. Na základě zkušeností z různých vinařství a také vědeckých výsledků z Mendelovy univerzity se proto společnost rozhodla uspořádat odbornou přednášku vedenou Mojmírem Baroněm ze Zahradnické fakulty a Milošem Vidlářem z BS vinařské potřeby.

„Rádi bychom našim zákazníkům představili téma oxidace a celkového řízení hladiny kyslíku ve víně v podstatě již od sběru hroznů až po proces lahvování a zrání vína,“ přibližuje Vidlář a doplňuje: „Kvalita vína a obsah kyslíku ve víně jsou dvě spojité nádoby, jejichž řízení není jednoduchou záležitostí.“

Základní body semináře se budou věnovat následujícím oblastem:

- kyslík při zpracování vína,

- kyslík při fermentaci,

- kyslík při zrání a školení vína,

- kyslík při finalizaci a jeho vliv na konečný produkt.

V rámci přednášky budou prezentovány také výsledky měření provedených ve vinařství Kolby a Reisten s důrazem na porovnání různých přístupů v procesu managementu kyslíku. Vzorky těchto vín budou degustovány a odborně okomentovány.

Seminář se uskuteční 2. března od 9 do 13 hodin na půdě Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Lednici, budova D1, místnost DP1.

Další informace na www.vinarskepotreby.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám