Hlavní obsah

BS vinařské potřeby otevřely největší laboratoř ve Velkých Bílovicích

Novinky, Kateřina Martykánová

Ve Velkých Bílovicích ve čtvrtek proběhlo slavnostní otevření nové laboratoře společnosti BS vinařské potřeby. Z kapacitních důvodů a také kvůli modernizaci vybudovala společnost nové prostory laboratoře určené pro rozbory vzorků vína.

Foto: BS vinarske potřeby
Článek

Stavební práce a úpravy probíhaly už od května 2018 ve vedlejší budově 300 metrů vzdálené od hlavní budovy BS vinařských potřeb. Nově otevřená laboratoř se tak stala kapacitně největší vinařskou laboratoří na Moravě.

„Již v loňském roce jsme dokázali zpracovat 2 000 vzorků denně, celkově laboratoř vloni provedla na 24 000 rozborů,“ upřesnil enologicko-technologický poradce Miloš Vidlář. Nové prostory jsou tak připraveny na narůstající trend v poptávce vinařů, která zaznamenala 18procentní nárůst oproti předchozímu roku.

Díky modernizaci laboratorních prostor a novému přístrojovému vybavení dokáže laboratoř vyhovět poptávce vinařů týkající se mikrobiologické stability vína či čistoty výrobních prostor a vybavení. „S časovým předstihem tak splníme podmínky zpřísňující provoz laboratoří tohoto typu vyplývající z aktualizované ISO normy. Její požadavky musí být implementovány do roku 2020,“ dodal Miloš Vidlář.

BS laboratoř vždy disponovala nejmodernějším vybavením i na míru vytvořeným laboratorním softwarem, díky kterému je schopna zpracovat velké množství laboratorních vzorků v krátkém čase. Právě rychlost hraje důležitou roli při procesu zpracování vzorků moštů, tak aby mohli vinaři rychle zareagovat na zjištěné výsledky.

„Z tohoto důvodu je rozšíření laboratoře logickým krokem vedoucím k neustálému zlepšování služeb,“ vysvětluje Miloš Vidlář a dále doplňuje: „Výsledky analýz zasíláme vinařům během kampaně ještě v ten samý den, pokud dodají vzorky do 12 hodin, jinak maximálně do druhého dne.“

Další informace na www.vinarskepotreby.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám