Hlavní obsah

Brno vévodí extraligové tabulce týmů v poolbilliardu

Novinky, Pavel Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po druhém hracím dni extraligy týmů družstev v poolbilliardu drží první příčku tým z moravské metropole. Delta Brno Mix je bez jediné prohry, těsně za Brňany jsou dva pražské týmy shodně s jednou prohrou.

Foto: Carla Guillermo, cuesportgroup

Poolbilliardové koule.

Článek

Soutěž týmů v poolbilliardu (kulečníku s dírami) se hraje systémem každý s každým. V každém kole se hrají tři disciplíny: 8-ball (osmička), 9-ball (devítka) a 14.1 (nekonečná). Kolo vyhrává tým, který zvítězí ve více disciplínách. Zpravidla se každý hráč týmu specializuje na jinou disciplínu. V extralize je 16 týmů, hraje se ve třech dnech po pěti kolech.

Po odehrání deseti zápasů je na prvním místě bez jediného ztraceného kola brněnský tým Delta Brno Mix (Žalman David, Gavenčiak Michal, Mlejnková Markéta, Venhodová Vladimíra) a drží skóre 24:6. 

Na druhé příčce je tým z Prahy Řipská Praha A (Houdek Adam, Bröschel Jan, Zeman Pavel) s devíti výhrami a skórem 25:5, třetí příčku obsadil další pražský tým BC Praha A (Janata Jan, Hajdovský Marek, Erös Dávid) také s devíti výhrami a se skórem 23:7.  

Z celého dne nejvíce překvapil hráč klubu SK Billardcentrum Praha (z týmu BC Praha A) Marek Hajdovský, který vytvořil nový český rekord v počtu potopených koulí v řadě (náběh) v nekonečné - 142. Světový rekord zahraný na oficiálních soutěžích drží legendární hráč Willie Mosconi z 19. března 1954 - 526.

Poslední zápasy, ve kterých se rozhodne o konečném pořadí, se odehrají v sobotu 10. března v Praze. Podrobnosti o průběhu extraligy týmů lze zjistit na oficiální stránkách Českomoravského billiardového svazu: www.cmbs.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám