Hlavní obsah

Brno již brzy bude mít Kaplického chobotnici

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tolik diskutovaný návrh Národní knihovny Jana Kaplického, bude zanedlouho ve zmenšené podobě v Brně. Již brzy totiž oživí autobusovou zastávku v Brně-Lesné přístřešek ve tvaru chobotnice.

Foto: z webu projektu Refresh your world

Vítězný návrh autobusové zastávky

Článek

Netradiční zastávka ve tvaru chobotnice vzniká v rámci projektu Refresh your world, který pro společnost General Bottlers a značku Pepsi připravuje firma MARK BBDO  http://markbbdo.cz/ .

Jak informovala Šárka Pazderová ze společnosti MARK BBDO, projekt Refresh your world začal už v loňském roce. Je zaměřen na osvěžování prostředí, které nás obklopuje, prostřednictvím redesignu zastávek městské hromadné dopravy. To se v ČR podařilo již v šesti městech. Zastávka ve stylu chobotničky v Brně je další z nich.

V tuto chvílí je zcela hotová skořepina zastávky a chystají se k podpisu příslušné smlouvy s městskou částí Brno-sever.

Kdy dojde k instalaci na místě zastávky, záleží zejména na přízni počasí. V mrazu nelze provést nezbytné stavební úpravy. Pokud se oteplí, tak pravděpodobný termín, kdy zastávka ve tvaru chobotnice ozdobí prostranství zastávky autobusu č. 57 na Lesné, je začátek března.

Více informací o projektu i probíhající stavbě zastávek se můžete dozvědět na těchto stránkách: www.refreshyourworld.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám