Hlavní obsah

Brněnská ulice Cejl je od 1. července neprůjezdná

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z důvodu rekonstrukce vozovky a tramvajové trati je od 1. července uzavřena pro veškerou dopravu ulice Cejl v Brně, přesněji její část mezi křižovatkami s ulicemi Koliště a Soudní. Práce na komunikaci začaly hned v první den uzavírky, například odstraňováním staré povrchové vrstvy.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Městská hromadná doprava byla odkloněna na souběžné trasy. Tramvajové linky 2, 4 a 11 budou přes prázdniny jezdit přes zastávky Moravské náměstí, Náměstí 28. října, Dětská nemocnice a Jugoslávská. Původní zastávky Körnerova a Tkalcovská budou zcela mimo provoz. Náhradní dopravu zajistí autobusová linka x4.

Noční autobusy a náhradní autobusová linka x4 pojedou ve směru do centra přes ulici Bratislavskou, v opačném směru ulicemi Koliště, Křenová, Špitálka a Plynárenská. Obdobným způsobem se budou muset vyhnout uzavřené ulici i ostatní motorová vozidla.

Rekonstrukce by měla trvat dva měsíce. Nová tramvajová trať bude podle sdělení ředitele Dopravního podniku města Brna Miloše Havránka odhlučněná a nové zastávky budou bezbariérové. Konec stavby je naplánován na 31. srpen 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám