Hlavní obsah

Brněnská Literární kavárna Academia vystavuje obrazy Jiřího Havlína

Novinky, Dana Kybicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Literární kavárna Academia na náměstí Svobody v Brně představuje obrazy Mgr. Jiřího Havlína. Výstava nazvaná Krajiny bude k vidění do konce září.

Foto: Dana Kybicová
Článek

Mezi oblíbená místa k prezentaci výtvarného umění patří také Literární kavárna Academia v prvním patře knihkupectví na náměstí Svobody v Brně. Tyto prostory si k vystavování vybral i malíř Mgr. Jiří Havlín, který představuje část své tvorby, zejména z posledního období.

Na první pohled upoutají obrazy krajiny svou výraznou barevností. Na plátnech malovaných olejovými barvami uvidíme očima umělce ztvárněnou krajinu i architekturu jižní Moravy a blízkého Rakouska, které patří k oblíbeným tématům malíře, pocházejícího z krásného jihomoravského městečka Hrušovany nad Jevišovkou.

Obrazy Jiřího Havlína můžete nejčastěji vidět na výstavách v Brně, kde již od 70. let vystavuje. V posledních dvou letech měl svoje autorské výstavy v rakouském městě Laa an der Thaya a od roku 2013 vystavuje s brněnským uměleckým sdružením Parnas.

Výstava bude v kavárně Academia k vidění do 30. září, otevřeno je od pondělí do soboty od 9 do 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám