Hlavní obsah

Březová pořádala 2. Festival dechových hudeb

Novinky, Michal Bedeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Březová u Sokolova pořádala v sobotu 24. června již 2. ročník Festivalu dechových hudeb, jehož se letos zúčastnily tři dechové soubory doplněné o vystoupení mažoretek.

Foto: Michal Bedeč

Zahájení festivalu

Článek

Akce byla zahájena ve 14 hodin slavnostním pochodem Festival 77. Tato skladba, kterou na zahájení zahrály všechny přítomné orchestry, letos slaví jubilejních 40 let od doby, co ji složil Zdeněk Seifert, ředitel DK v Březové v 70. - 80. letech a tehdejší dirigent zdejší dětské dechovky. V letošním roce navíc Březová slaví výročí 50. let od vůbec prvního založení dechovky, kterou tehdy vedl pan Brožovský.

Po zahájení festivalu se přítomným diváků představily Dechový orchestr

a mažoretky ZUŠ z Mariánských lázní pod vedením manželů Koreisových, které přijaly pozvání na březovský festival již po druhé. Jako další v pořadí vystoupil Dechový orchestr Březováček, který vede Lubomír Boukal.

Domácí dechovku doplnily mažoretky ze skupiny Majorettes Kynšperk nad Ohří pod vedením Mgr. Jaroslavy Danešové a mažoretky ZŠ Březová pod vedením učitelek K. Kozlov a H. Kadlecové. Závěr festivalu patřil Dechovému orchestru ZUŠ A. M. Buxton z Úpice pod vedením Zdeňka Tlučhoře, který v Březové vystoupil poprvé. Zajímavostí je, že právě on patřil mezi zakládající členy březovské dětské dechovky v roce 1967. Pro Z. Tlučhoře jako pro dirigenta toto byl návrat do Březové po 40 letech.

Akce se vydařila nejen díky příznivému počasí, ale i díky mnoha divákům, kteří pomohli k dotvoření příjemné atmosféry celého odpoledne. Poděkování náleží všem, kteří se na organizaci festivalu podíleli, od technického zabezpečení včetně zvuku, přes zajištění ubytování, občerstvení, zdravotnického dozoru až po samotnou pomoc při realizaci akce.

Dále samozřejmě patří dík všem zúčastněným orchestrům a mažoretkám a v závěru i divákům, kteří odcházeli z amfiteátru spokojeni. Mediálními partnery akce byly Český rozhlas Plzeň a Sokolovský deník. Sponzorem akce byla firma Veolia. Těšíme se na shledání na 3. ročníku Festivalu dechových hudeb v Březové v roce 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám