Hlavní obsah

Březen je měsícem čtenářů, ve zlínské knihovně se zaměřili na rodiny

Novinky, Michaela Mitáčková

Čtení rodinám sluší. To je motto letošní celostátní akce Březen – měsíc čtenářů. Krajská knihovna Františka Bartoše proto připravila pro rodiny malý dárek. Po celý březen nabízí zdarma roční členství dětem do 10 let, které se nově přihlásí do knihovny a jejichž rodiče už průkaz do knihovny mají.

Foto: archiv KKFB
Článek

Po celý měsíc navíc čtenáře čeká bohatý doprovodný program. Ve všech obvodních knihovnách a odděleních pro děti v Ústřední knihovně je připravena anketní otázka, která zní: Kdo z rodiny mi nejčastěji čte? Děti mohou své odpovědi psát i kreslit. Dále knihovna připravila pro uživatele průzkum, v němž se zjišťuje, jak se lidem líbí nová knihovna a její služby.

Během března můžete v knihovně v 15. budově 14|15 BAŤOVA INSTITUTU zhlédnout výstavy k 100. výročí narození Bohumila Hrabala (3. podlaží), 95. narozeninám Miroslava Zikmunda (4. podlaží) a výstavu věnovanou Václavu Hájkovi z Libočan (4. podlaží).  

„A až si půjdete pro knížky, všimněte si vystavených obrázků dětí v obvodních knihovnách na Jižních Svazích, Malenovicích a Dílech, které jsou věnovány rodině a čtení. Obrázky nakreslily děti z mateřských a základních škol,“ pozvala do knihoven ředitelka Krajské knihovny Františka Bartoše Zdeňka Friedlová. 

Knihovníci nezapomněli během března i na tvořivou dílnu. Jarní výtvarná dílnička se pro děti uskuteční 5. března v klubovně. Začátek je ve 14 hodin. Děti i jejich doprovod budou pod vedením Hany Galatíková tvořit papírové ovečky. Akce je zdarma. 

Všichni čtenáři, kteří ještě nemají nový průkaz do knihovny, si ho mohou během března vyměnit za starý. Na novou plastovou kartu navíc získají i slevu 5 procent na nákup v knihkupectví Neoluxor Books (Zlaté jablko ve Zlíně).

Reklama

Výběr článků

Načítám