Hlavní obsah

Bratři v maskách Santa Clause ukradli pokladnu, bylo v ní sto tisíc

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokladnu s téměř sto tisíci korunami ukradli dva bratři v maskách Santa Clause v neděli 30. dubna při pálení čarodějnic v jedné obci na Zlínsku.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto

Článek

„Při útěku stříleli na pořadatele, kteří je pronásledovali, nakonec skončili v rukou policie,“ informovala ve středu 3. května policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dvacetiletý muž z Kroměříže a jeho o tři roky starší bratr se rozhodli zlepšit svou finanční situaci nekalým způsobem. Napadlo je, že by mohli navštívit tradiční akci pálení čarodějnic v obci na Zlínsku a ukrást tržbu. Přípravu rozhodně nepodcenili.

„Aby nebyli příliš nápadní, vzali si s sebou čepice a masky Santa Clause. Byli připravení také na to, že by je mohl někdo pronásledovat, proto se vyzbrojili slznými plyny a plynovými pistolemi. A do třetice ze svého vozidla BMW odstranili zadní registrační značku pro snazší únik. Akce mohla začít. Mladší z bratrů si nasadil masku, vyběhl z lesa, u vstupu ukradl pokladnu s tržbou a utíkal zpět do lesa, kde na něj čekal sourozenec,“ popsala událost policejní mluvčí.

Vzhledem k tomu, že za lupičem běželi hned tři pořadatelé, bratři podle policistky neváhali a stříleli za sebe plynovými pistolemi ve snaze pronásledovatele zastrašit. I přes důkladně promyšlený plán se však mladíkům nepodařilo ostraze uniknout. Zadrželi je těsně před jejich vozem. V ukradené pokladně bylo téměř sto tisíc korun.

„Přivolaní policisté oba muže zadrželi a odvezli do policejní cely. Z policejní budovy odcházeli se sdělením podezření za trestný čin krádež. V případě odsouzení hrozí oběma mladíkům trest odnětí svobody až na pět let. Těžko říct, jaký trest je čekal doma od jejich otce,“ uzavřela Monika Kozumplíková. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám