Hlavní obsah

Borůvkové hody přemalují Jeseníky na modro

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud budete potkávat v Jeseníkách turisty s fialovou pusou, pak se nedivte. Tento víkend 17. a 18. srpna tam totiž probíhají Borůvkové hody.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

V Malé Morávce a v Karlově se letos uskuteční již 12. ročník Borůvkových hodů. Nejen, že si budete moci nakoupit borůvky, ale i ochutnáte borůvkové dobroty, které se pro vás budou připravovat ve 13 restauracích.

Již tradičně se můžete těšit na borůvkové knedlíky, lívance s borůvkami, borůvkové koláče všech tvarů a velikostí, ale i borůvkové koktejly, limonády či borůvkové pivo. Nově se můžete těšit na Borůvkovou olympiádu, kde se bude hrát, jak jinak, než o borůvkové ceny. Přeprava mezi restauracemi je zajištěna zdarma.

Tento víkend můžete ochutnat borůvkové speciality i v restauraci Hotelu Slunce v Rýmařově. „Nabízíme domácí borůvkové kynuté knedlíky, s máslovým přelivem, sypané cukrem, smaženky s borůvkovým přelivem a zakysanou smetanou, marinované borůvky s vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou, vynikající domácí tvarohový koláč s borůvkami a drobenkou podle vítězného receptu z kuchařky Jak šmakuje Moravskoslezsko, borůvkový šejk s mátou… a další borůvkové dobroty,“ uvedla Karla Kolibáčová, manažerka Hotelu Slunce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám