Hlavní obsah

Bohumínští tanečníci přivezli medaile ze třech mistrovství světa

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul mistra světa, tři tituly vicemistra, dvě bronzové medaile a dalších několik nádherných finálových umístění – to jsou úžasné výsledky bohumínských tanečníků, kteří na přelomu listopadu a prosince absolvovali mistrovství světa v show dance a zároveň mistrovství světa v modern a jazz dance.

Foto: Archiv Radost Impuls Bohumín
Článek

V Sachsen aréně v německé Riese se ve dnech 18. až 23. listopadu sjelo přes 3000 tanečníků z 30 zemí světa. Z českých týmů dosáhli nejlepších výsledků právě bohumínští tanečníci. Těch na šampionát odjelo 50 s celkem 17 choreografiemi.

„V dětské kategorii postoupila do finále formace a umístila se na 5. místě, přičemž první tři příčky obsadily silné ruské týmy,“ popsala výsledky hlavní choreografka klubu Lenka Krčová.

„Stejně tak úspěšná byla i juniorská formace, která se umístila na 4. místě. Kromě toho ale junioři vybojovali další tři finálová umístění a juniorské duo Pavla Galočová a Václav Zembinský si dokonce odvezlo bronzovou medaili. A pozadu nezůstali ani dospělí, kteří si ve finále zatančili také třikrát a zcela úžasnou tečkou byla stříbrná medaile dua Jany Tomaštíkové a Kateřiny Vilčkové,“ doplnila Lenka Krčová s tím, že Impuls reprezentoval Českou republiku také rámci galavečera. Diváci tak mohli vidět v podání bohumínských tanečnic český národní tanec polku.

Tanečníci Radost & Impuls Bohumín se však doma ani neohřáli a už v neděli 1. prosince vyrazili na další dva světové šampionáty do polské Rawy Mazowiecké, tentokrát v modern a jazz dance. I zde se sjela obrovská konkurence 2800 tanečníků z 31 zemí, z Bohumína vyjelo na tuto soutěž 50 soutěžících s 12 tanci.

Účastníky zde však čekala velká zkouška v podobě nového pravidla pořádající mezinárodní organizace IDO, které dovoluje v každé kategorii maximálně tři kola. Takže probojovat se například ze 60 sólistek do 16členného semifinále byl sám o sobě obrovský úspěch. Ale i v této zkoušce bohumínští obstáli. Dokonce cinkla i medaile.

V rámci mistrovství světa modern dance získala dětská formace titul vicemistra světa, v sólech 5. místo Elen Šnoblová, a 5. místo juniorská formace. V jazz dance se pak duetu Elen Šnoblová a Vašek Zembinský podařilo sáhnout si na titul nejvyšší – mistra světa. Elen se navíc i se sólem umístila na úžasném 4. místě, malá skupina dětí na 5. místě, juniorská malá skupina na 4. místě a dětská formace vybojovala titul vicemistra.

Mistrovství světa je pro tanečníky nejvyšší možnou dosaženou metou. „Vzhledem k tomu, že jsme se chystali nejen na šampionát v show dance, ale i na mistrovství světa v jazz a modern dance, trénovali jsme opravdu intenzivně,“ říká Lenka Krčová.

Ta také kromě skládání vlastních choreografií vychovává po svém boku rovněž mladé nadějné trenérky a choreografky, které slaví své první trenérské úspěchy i na těchto nejvyšších soutěžích. Jde o bývalé, ale i současné tanečníky souboru Barču Poremskou, Ivu Skupníkovou, Janu Tomaštíkovou a Sáru Lamprechtovou. K technické dokonalosti však od malička vede děti i trenérka Kamča Gonsiorová, trenérka gymnastiky Táňa Drobková a baletka Evgenya Makeeva.

„Chtěla bych poděkovat i všem rodičům a poděkování patří také městu Bohumín, které již léta náš soubor podporuje,“ dodala Lenka Krčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám