Hlavní obsah

Bohumínští kulečníkáři obhájili titul mistrů ČR

Novinky, Milan Haluška

Titul mistrů ČR v kulečníku na malém stole obhájili o víkendu bohumínští borci. Trojice ve složení Miroslav Andrejovský, Ivo Gazdoš, Milan Ráček, si vyšťouchala v závěrečném play off 1. ligy opět zlato, když ve finále v Praze nedali šanci domácímu týmu TJ Sokol Žižkov.

Foto: BC Bohumín

Ilustrační foto

Článek

O titul mistra bojovali kulečníkáři hned ve třech disciplínách – volné hře, kádru a jednobandu. Ve volné hře si vedli lépe Bohumíňáci a první kolo skončilo v jejich prospěch s výsledkem 4:2. V kádru se už ale hra otočila, skórovali domácí s výsledkem 2:4 a stav byl po druhém kole vyrovnaný 6:6.

Rozhodnout muselo třetí kolo. V jednobandu však Bohumíňáci dokázali, kdo je lepší, a hru otočili ve svůj prospěch a vyhráli v poměru 4:2. Celkové skóre bylo nakonec 10:8 pro BC Bohumín a zlato tak opět putovalo do Bohumína.

"Finálový duel byl nesmírně vyrovnaný a byla to bitva o každý karambol a náběh. Dřeli jsme a bojovali do poslední chvíle. Navíc jsme hráli jen ve třech, protože nejstarší matador Honza Musil musel bohužel zůstat z pracovních důvodů v Bohumíně. Jsme proto moc rádi, že se nám i přesto podařilo loňské zlato obhájit. Poděkování za podporu patří našemu městu, ale rovněž fanouškům, kteří nám celý rok fandili a také hráčům z našeho klubu, kteří neváhali a přijeli nám fandit až do Prahy," uvedl za BC Bohumín Miroslav Andrejovský.

Podle něj získaný titul mistra ČR posouvá klub na mezinárodní scénu a v červnu se v bohumínské herně odehraje Dunajský pohár, kdy mezi sebou změří síly kulečníkoví mistři Rakouska, Bavorska a Česka.

Play off 1. liga v kulečníku na malém stole probíhá v ČR od září do dubna. Účastní se jí dohromady šestnáct družstev, osm z Čech a osm z Moravy. Do dubnového semifinále postupují vždy dvě nejlepší družstva z Čech a Moravy. Tentokrát se o titul utkaly týmy Prahy, Ústí nad Ladem, Ostravy a Bohumína.

Ze zlata se radoval BC Bohumín, stříbrné bylo družstvo TJ Sokol Žižkov Praha a bronz si odnášeli kulečníkáři z Ostravy, s bramborovou medailí skončilo v lize Ústí nad Labem. Bohumínští kulečníkáři se v soutěži zatím mohou pochlubit čtyřmi zlatými a sedmi stříbrnými medailemi. 

Reklama

Výběr článků

Načítám