Hlavní obsah

Bohumínští jdou do plavek, překonají tisícový rekord v účasti?

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavecké klání opět ovládne Bohumín. Už ve středu 7. října půjdou Bohumíňáci do plavek. V celorepublikové soutěži Plave celé město chtějí obhájit hned dvě vítězství - v plavání i počtu plavců.

Foto: Pavel Čempěl

Vloni se do soutěže zapojilo 1142 lidí.

Článek

Vloni přišlo hájit bohumínské barvy do zdejšího aquacentra 1142 lidí, 914 z nich přitom bylo z Bohumína. Pokoří Bohumín letos svůj vlastní rekord v účasti?

Soutěžit mohou všichni bez omezení věku. Zapojit se mohou i ti, kteří nemají trvalé bydliště v Bohumíně, ale jezdí si tady zaplavat a chtějí za město soutěžit. Začíná se v aquacentru za parkem Petra Bezruče v šest hodin ráno a končí v osm hodin večer.

Vstup do bazénu mají soutěžící zdarma, musejí jen jakýmkoliv tempem a stylem uplavat povinných sto metrů (čtyři bohumínské bazény). A pak si už můžou jezdit na tobogánu, lebedit si ve vířivce, masírovat se pod masážními tryskami. Navíc každý soutěžící plavec dostane ještě volňáska pro další vstup na bazén.  

Zapojit se mohou jak Bohumínští, tak zájemci z širokého okolí. Po povinné stovce ohodnotí pořadatelé jejich výkony podle soutěžních bodovacích tabulek, které jsou přizpůsobeny věku a pohlaví. Každý účastník tak může pro své město získat 1 až 28 bodů.

„Doufáme, že opět zvítězíme. Jde nám ale hlavně o to, aby lidé podpořili město, které mají rádi a ve kterém žijí nebo pracují, a aby se tak naplnil smysl soutěže a do klání se zapojilo opravdu celé město,“ říká Petr Kamínek z pořadatelské městské společnosti Bospor.

Ocenění nemine také nejrychlejší, nejmladší a nejstarší plavce a plavkyně. Plavecká soutěž měst probíhá pod záštitou České unie sportu. Vznikla v roce 1992 a letos absolvuje už 24. ročník. Nejúspěšnější města v každé kategorii obdrží diplom a prestižní pohár. Bohumín se do soutěže zapojuje už podeváté, pětkrát v ní (kategorie město do 50 tisíc obyvatel) přitom zvítězil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám