Hlavní obsah

Bohumínskou nemocnici finančně podpořila ŽDB Drátovna

Novinky, Milan Haluška

Nové antidekubitní matrace budou mít k dispozici pacienti nemocnice v Bohumíně, a to díky daru bohumínské firmy ŽDB Drátovna, která je dceřinou společností Třineckých železáren. Šek na 150 tisíc korun předal v pondělí ředitel ŽDB Drátovny Janusz Szkuta řediteli nemocnice Vojtěchu Balcárkovi.

Foto: Město Bohumín

Ředitel ŽDB Drátovny Janusz Szkuta předává řediteli Bohumínské městské nemocnice Vojtěchu Balcárkovi symbolický šek na 150 tisíc korun.

Článek

"Jako jeden z největších zaměstnavatelů cítíme zodpovědnost vůči regionu, v němž naši zaměstnanci žijí. Oni sami i jejich rodiny využívají místní zdravotnické zařízení, proto jsme se rozhodli směřovat dar už druhým rokem právě tady. Naplňujeme tak strategii skupiny Třinecké železárny – Moravia Steel v oblasti sponzorství přispívat organizacím v oblasti zdravotnictví, školství a kultury na konkrétní projekty mající za cíl zlepšit a zkvalitnit životní podmínky občanů v regionech, kde naše firmy působí," vysvětlil Janusz Szkuta. Je to více než polovina prostředků, které společnost ŽDB Drátovna věnuje na veřejně prospěšné aktivity.

Za poskytnuté prostředky bohumínská nemocnice dovybaví lůžka následné péče aktivními antidekubitními matracemi. "Budou sloužit pacientům upoutaným dlouhodobě na lůžko. Tyto speciální matrace velmi dobře roznáší váhu těla na celou její plochu a aktivně působí proti vzniku proleženin a dokonce je umí i léčit," uvedl ředitel Bohumínské městské nemocnice Vojtěch Balcárek.

Na péči o seniory se hodlá zaměřit i v příštím roce. Zařízením ročně projde asi šest tisíc hospitalizovaných pacientů, ambulantně ošetří za rok přes 90 tisíc lidí.

Nemocnici vlastní město Bohumín. Jeho starosta Petr Vícha finanční dar vítá. "Velmi si vážíme dobré spolupráce s podnikem a novým vlastníkem. Zejména v této nelehké době je každá finanční pomoc pro zdravotnictví vítaná a pomůže zkvalitnit péči. Nejdůležitější je pro nás však fakt, že se Drátovnám daří a dávají lidem práci," řekl bohumínský starosta.

ŽDB Drátovna je od roku 2012 novou dceřinou společností Třineckých železáren. Zaměstnává více než 1000 lidí. Nosným programem co do objemu je výroba taženého patentovaného a nízkouhlíkového drátu. Dále pak vyrábí kordy, lana, pružiny a kovové tkaniny. Provoz lanárna je největším výrobcem ocelových lan v České republice, přičemž 85 procent produkce je určeno pro export zejména do zemí EU.

Reklama

Výběr článků

Načítám