Hlavní obsah

Bohumínské děti dostanou o jarních prázdninách vstupenku do kina zdarma

Novinky, Lucie Balcarová

Zima bez sněhu se dětem ve městě často vleče, těm bohumínským ji naštěstí ukrátí filmová představení, pohádky a karneval. Městská agentura K3 Bohumín pro ně v lednu a únoru nachystala pestrou nabídku kulturních akcí. Jako bonus plánuje v době jarních prázdnin spustit filmový maraton v místním kině.

Foto: K3 Bohumín

V sobotu 3. února přijede do Bohumína Pavel Novák se svým karnevalem.

Článek

Každé dítě, které dochází do bohumínských školských zařízení, dostane zdarma poukaz na jedno promítání podle vlastního výběru.

Ne každý může trávit jarní prázdniny na horách. Pro děti, které v době volna zůstanou v Bohumíně, připravila „ká trojka“ sérii filmových hitů posledních let. Promítat se budou v kině každý den od neděle 4. února do pátku 9. února.

Zabavit se u pohádek i dobrodružných snímků mohou všechny bohumínské děti. Každý předškolák i školák dostane jeden volný poukaz na promítání. Mohou si vybrat z filmů Tom a Jerry - Kdo vyzraje na piráty, Čapí dobrodružství, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta a Spider-man: Homecoming. Podrobný rozpis jednotlivých promítání najdou zájemci na webových stránkách www.k3bohumin.cz.

„Díky vstřícnosti města můžeme potěšit téměř všechny bohumínské děti. Poukazů letos prostřednictvím škol a školek rozdáme přes dva tisíce. Záleží na každém, jaké přestavení si vybere a který den do kina přijde,“ vysvětlil ředitel K3 Bohumín Karel Balcar. Ti, kteří by chtěli své dítě do kina doprovodit nebo přijet s rodinou na prázdninové promítání odjinud, platí vstupné ve výši 50 korun na osobu za jednu projekci.

Filmová kultura není v Bohumíně jedinou, která má dětem zpříjemnit čekání na příchod jara. Předzvěstí jarních prázdnin bude divadelní představení pro nejmenší Vodníkův sen. Pohádkový příběh ze světa vodníků, víl, čarodějnic a čertů nastudovalo pražské divadlo ArtWay a uvede ji v neděli 28. ledna v 16 hodin.

V polovině února přijede do Bohumína Divadlo tety Chechtalíny s příběhem O statečných kůzlátkách, který nabídne dialogy se zpěvy a tanci, nápaditými kulisami, kostýmy a velkými loutkami. Vidět ho zájemci mohou 18. února od 10 hodin.

Atraktivní show slibuje i dětský hudební karneval v maskách, který se uskuteční v sobotu 3. února. Zpěvák Pavel Novák potěší písničkami, tancováním a soutěžemi pro děti. Akce začíná v 15 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám