Hlavní obsah

Bohnický fotomaratón nabídl tucet soutěžních témat

Novinky, Martin Hůle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. června se konal 1. Bohnický fotomaratón - navazuje na předešlé fotomaratóny, které se uskutečnily v letech 2005 až 2008 na pražském Staroměstském náměstí.

Foto: Martin Hůle

Mikro Makro. Copyright by Martin Hůle

Článek

V areálu Psychiatrické léčebny v Bohnicích, kde byl start fotomaratónu, se v pravé poledne sešlo okolo 120 amatérských fotografů. Byly mezi nimi i "fotoděti", soutěžilo se totiž ve dvou kategoriích: Dospělí a Do 15 let.

Výtěžek z registračního poplatku a dražby vítězných fotografií půjde na pomoc lidem s duševním onemocněním. Po vyřízení registrace, která se mohla zařídit přes internet, nebo přímo na místě, bylo ve 12 hodin vyhlášeno 12 soutěžních témat.

Soutěžní témata:

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák 3. Magnet

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák 3. Magnet 4. Mikro Makro

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák 3. Magnet 4. Mikro Makro 5. Krize?

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák 3. Magnet 4. Mikro Makro 5. Krize? 6. Hračka

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák 3. Magnet 4. Mikro Makro 5. Krize? 6. Hračka 7. Zdání klame

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák 3. Magnet 4. Mikro Makro 5. Krize? 6. Hračka 7. Zdání klame 8. Přátelé 

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák 3. Magnet 4. Mikro Makro 5. Krize? 6. Hračka 7. Zdání klame 8. Přátelé  9. Blázinec

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák 3. Magnet 4. Mikro Makro 5. Krize? 6. Hračka 7. Zdání klame 8. Přátelé  9. Blázinec 10. Líbí se mi

Soutěžní témata: 1. Tvář ulice 2. Pražák 3. Magnet 4. Mikro Makro 5. Krize? 6. Hračka 7. Zdání klame 8. Přátelé  9. Blázinec 10. Líbí se mi 11. Vrtoch

12. Jsem nej

Poté se všichni rozutekli po Praze, 13 výsledných fotek (první foto bylo registrační číslo) museli soutěžící odevzdat v areálu Psychiatrické léčebny do 18 hodin. Témata byla zajímavá, ale nebyla vůbec jednoduchá. Protože bylo krásně, chvílemi až moc krásně, autor těchto řádků hledal inspiraci v trojské Botanické zahradě.

Vyhodnocení fotografii se bude konat v rámci festivalu Babí Léto, který se také koná v areálu Bohnické psychiatrické léčebny 15. září. Všichni věříme, že v příštích letech budou fotomaratóny pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám