Hlavní obsah

Bohdan Pomahač vystoupil na 20. Vzdělávacím sympoziu s mezinárodní účastí

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světově uznávaný český plastický chirurg MUDr. Bohdan Pomahač završil v sobotu 13. prosince v kongresovém sále pražského hotelu ILF svůj pracovní program v České republice vystoupením na 20. Vzdělávacím sympoziu s mezinárodní účastí.

Foto: Tomáš Kopečný

Světoznámý český chirurg působící v USA se při své pobytu v ČR dočkal řady pocty. Například byl oceněn Českou lékařskou společností J. E. Purkyně.

Článek

Ještě před samotným vystoupením obdržel doktor Pomahač z rukou předsedy České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně (ČLS JEP) prof. MUDr. Jaroslava Blahoše, DrSc. významné ocenění ČLS JEP. Společnost plastické chirurgie zároveň odměnila svého váženého kolegu Čestným členstvím. 

MUDr. Bohdan Pomahač vystoupil na sympoziu pro plastické chirurgy a další lékaře s přednáškou zaměřenou na zkušenosti a nejnovější vědecké poznatky v oblasti rekonstrukční chirurgie.

„Na Vzdělávacím sympoziu jsem si přichystal přednášku věnovanou zkušenostem a nejnovějším vědeckým poznatkům v oblasti rekonstrukční chirurgie. Jsou to právě operace z tohoto oboru, které se stávají nedílnou součástí zákroků prováděných v případě těch nejvíce postižených pacientů,“ řekl ke svému vystoupení Bohdan Pomahač.

20. Vzdělávací sympozium s mezinárodní účastí bylo v letošním roce věnováno novým a osvědčeným operačním postupům v plastické a rekonstrukční chirurgii obličeje, trupu a končetin.

Pořadatelem setkání pro plastické chirurgy a další lékaře byly Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, Česká společnost plastické chirurgie JEP, 1. lékařská fakulta UK v Praze a Česká lékařská komora.

Odborným garantem symposia byl přednosta Kliniky Plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce Doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc.  Záštitu převzali děkan 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze Prof. MUDr. Aleksi Šedo, DrSc., prezident České lékařské komory MUDr. Milan Kubek a ředitel Institutu postgraduálního vzdělávání MUDr. Antonín Malina, Ph.D., MBA.

Reklama

Výběr článků

Načítám