Hlavní obsah

Bohatě ozdobený vánoční strom vévodí adventním trhům v Mnichově

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nejstarším trhu v Mnichově byl oficiálně zahájen vánoční trh v pondělí 26. listopadu rozsvícením vánočního stromku na náměstí Marienplatz. V 174 stáncích nabídne celý sortiment vánočního zboží i pravé vánoční svařené víno a řadu novinek. Potrvá až do Štědrého dne.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Rozsvícení vánočního stromku otevřelo vánoční trhy

Trh oficiálně otevřel starosta města Christian Ude v 17 hodin, kdy poprvé zazněla vánoční hudba a rozsvítil se vánoční stromeček (26 metrů vysoký smrk z Bad Bayersoien ozdobený 3000 světly).

Trh má otevřeno od pondělí do soboty od 10.30 hodin do 21 hodin, v neděli od 10.30 hodin do 20 hodin, naposledy na Štědrý den od 9 do 14 hodin. Nejstarší trh v Mnichově nabídne vánoční zboží ve 174 stáncích na ploše zhruba 25 000 metrů čtverečních v centru města a okolí.

Bohatá nabídka vánočního zboží

Na trhu najdou návštěvníci především vánoční zboží - vánoční ozdoby a figurky z Betléma ve všech variantách, svíčky ve všech barvách a velikostech, vánoční obtisky na okna, formičky pro pečení cukroví i mnoho druhů ozdobených perníčků a rozmanitých cukrovinek. Mezi nimi i oblíbené čerstvé ovoce namáčené v čokoládě-jablko, banán, jahody i hroznové víno.

Při procházce městem určitě narazíte na stánky s občerstvením, přiláká vás nejen vůně opékaných klobás, ale především vůně svařeného vína, kterého je v nabídce velké množství - kromě tradičního také malinové, bezinkové nebo třeba borůvkové. Novinkou letošního roku je obdoba svařeného vína - pivo s názvem Glühbier.

Vánoční hudba podbarví vánoční atmosféru

K Vánocům patří neodmyslitelně také koledy. Vánoční koledy zazní denně z balkónu radnice vždy v 17.30 hodin a zaplní vánoční atmosférou celý trh. Zahraje Isartaler Blasmusik pod vedením Adi Stahubera, Münchner Bläserbuben, Posaunenchor der Lätare-Kirche Neuperlach, Sendlinger Weisenbläser, Grünwalder Turmbläser a mnoho dalších.

Kulturní program na Viktualienmarkt

Letos poprvé se v pátek 30. listopadu v 16.15 hodin rozsvítí světla na Viktualienmarkt, aby po dobu čtyř adventních sobot nabídla vystoupení různých hudebníků a umělců a doplnila vánoční atmosféru o hudební program. Vrcholem slavnosti bude rozsvícení symbolu Viktualienmarkt - bohatě zdobené májky, darované pivovary z Mnichova.

Hned první sobotu (1. prosince) a poté 15. prosince od 10 do 16 hodin pobaví návštěvníky Sdružení lidových hudebníků a umělců z Mnichova s tradiční vánoční hudbou. V sobotu 8. prosince se setkáte na trhu s Mikulášem, bude rozdávat při své cestě trhem od 12 do 16 hodin vánoční dárky. Poslední předvánoční sobotu 22. prosince zde pobaví publikum se svými vánočními a adventními příběhy spisovatelé jako Monika Bittl, Helmut Eckl, Gerald Huber, Erich Jooss, Jürgen Kirner, Anton G. Leitner, Michaela Charles, Karin Michalkov, Hardy Sharp, Alfons Schweiggert a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám