Hlavní obsah

Blokové čištění ulic ve Frýdku-Místku začne v úterý

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 19. března bude ve Frýdku-Místku zahájeno blokové čištění ulic. Zahrnuje komplexní strojní i ruční úklid komunikací a bývá spojeno s případným odtahem automobilů. První letošní blokové čištění bude odstartováno v lokalitě sídliště Slezská.

Foto: Jana Matějíková

Blokové čištění ulic

Článek

Blokové čištění zahájí zaměstnanci technických služeb v úterý 19. března na ulici Novodvorská, a to v úseku od křížení s ulicí Sadová až po Jiřího z Poděbrad. Ve čtvrtek 21. března budou v ulici Novodvorská pokračovat, a to v úseku od křížení s ulicí Jiřího z Poděbrad po Jana Čapka. Další termíny blokového čištění ulic budou průběžně zveřejněny na webových stránkách města, technických služeb i ve Zpravodaji RM.

„Žádáme řidiče, aby si pozorně všímali dopravních značek, které na blokové čištění ulic upozorní. V daných lokalitách se objeví již 7 dní předem, opatřeny budou tabulkou s vyznačeným datem i časem, kdy bude v ulici platit dočasný zákaz parkování. V době konání blokového čištění nesmí stát v ulici žádné auto, v opačném případě bude odtaženo,“ uvedl ředitel TS a. s. Jaromír Kohut s tím, že blokové čištění začíná v 8 hodin ráno. V tuto hodinu přijede na místo také odtahová služba, která odtáhne vozy neukázněných řidičů. Každý odtah bude zdokumentován kamerou městské policie.

Neukáznění řidiči budou muset zaplatit odtah vozidla (1500 Kč) a blokovou pokutu za přestupek (může být uložena až do výše 2000 Kč). V případě, že si odtažené vozidlo sami nevyzvednou, pak jim budou k výše uvedenému účtovány i náklady spojené s navrácením vozidla na původní místo odtahu. Informace o odtažených vozidlech, v souvislosti s blokovým čištěním, získají občané na bezplatné lince tísňového volání 156.

„Věříme, že blokové čištění města bude probíhat bez problémů a naši zaměstnanci budou moci provést svou práci ke spokojenosti nás všech,“ dodal Jaromír Kohut.

Termíny blokového čištění:

19. 3. – ul. Novodvorská (1. úsek od Sadová po J. z Poděbrad)

21. 3. – ul. Novodvorská (2. úsek od J. z Poděbrad po J. Čapka)

26. 3. – ul. J. Čapka

28. 3. – Slezská 1 (Bavlnářská-Lipová)  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám