Hlavní obsah

Blíží se druhý ročník Valachy Tour, první akcí má být noční závod na běžkách

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již příští víkend vypukne druhý ročník VALACHY TOUR – série závodů v různých sportovních disciplínách pro sportovce všeho věku a kondice na Valašsku. Novinkou seriálu, jehož hlavním pořadatelem je Resort Valachy Velké Karlovice, bude rozšíření počtu závodů ze čtyř na pět.

Foto: archiv VALACHY TOUR

NOČNÍ STOPU VALACHY podpoří triatlonová reprezentantka Aneta Grabmüllerová (vlevo na snímku z loňského VALACHY MANA), dorazí i maminka Šárka (vpravo).

Článek

K loňskému duatlonu, triatlonu, maratonu horských kol a běžeckému závodu nově přibyde závod na běžkách. Právě jím také bude druhý ročník VALACHY TOUR zahájen v sobotu 1. března u hotelu Galik ve Velkých Karlovicích.

Jak napovídá název NOČNÍ STOPA VALACHY, půjde o závod na běžkách netradičně pořádaný po setmění. Závodníci na trať vyrazí vybavení čelovkami.

„Běžky k zimním Velkým Karlovicím neodmyslitelně patří. Noční závod jsme poprvé zkusili uspořádat loni, tehdy ještě bez zařazení do VALACHY TOUR, a ukázalo se, že je o tuto neobvyklou disciplínu mezi sportovci zájem. Proto NOČNÍ STOPA získává nově pevné místo v seznamu závodů,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Stejně jako loni, také letos VALACHY TOUR podpoří svou účastí známí sportovci. Prvního závodu seriálu se zúčastní Aneta Grabmüllerová, dvojnásobná juniorská mistryně světa v zimním triatlonu.

Přes nepříznivý průběh zimy pořadatelé věří, že ještě připadne sníh, který umožní kvalitní podmínky pro závod. Akce se ale uskuteční i při nedostatku sněhu. „Jsme připraveni i na tuto variantu, místo běžek by proběhl klasický běžecký závod,“ doplnil Vladimír Sušil.

Zájemci se mohou k účasti v jednotlivých závodech registrovat na www.valachytour.cz. Jednotlivé závody seriálu jsou propojeny bodovým hodnocením. Atraktivní ceny tak mohou sportovci získat jak průběžně v jednotlivých závodech, tak i po součtu všech bodů po ukončení celého seriálu. Ve výhodě je závodník, který se uskuteční co největšího počtu akcí.

Stejně jako loni, také letos bude dějištěm závodů členitá krajina kolem Velkých Karlovic. Ta nabízí terény různé náročnosti, každý ze závodů tak opět bude moci nabídnout jak lehčí trať, kterou zvládnou běžně trénovaní sportovci, tak i těžší trasy pro závodníky, kteří vyhledávají náročnější výzvy.

I letos budou součástí vložené dětské závody se startovným zdarma. Loni VALACHY TOUR svou účastí podpořili známí sportovci, mj. olympionici cyklista Jaroslav Kulhavý, veslař Ondřej Synek a triatlet Jan Čelůstka nebo nejlepší český ironman Petr Vabroušek. Absolutními vítězi se stali Lucie Gruchalová a Svatopluk Janečka. Celkově se loni do VALACHY TOUR zapojilo přes 1 400 sportovců a k tomu 400 dětí.

„Věříme, že letos se nám podaří oslovit další závodníky, které lákají zajímavé terény Beskyd. Chceme také pokračovat v tradici zvát na jednotlivé závody známé sportovce, kteří mohou být vzorem pro mladou generaci,“ dodal Vladimír Sušil.

Reklama

Výběr článků

Načítám