Hlavní obsah

Bleší trh na mikulovském Náměstí pomůže dobré věci – zvířatům z útulku v Bulharech

Novinky, Jitka Sobotková

Poslední dubnovou neděli se v centru Mikulova uskuteční první jarní bleší trh. Novinkou bude také prodejní stánek Domova pro zvířata MINARET v Bulharech přímo v jednom z dřevěných stánků na Náměstí.

Foto: Jitka Chromá
Článek

„Nabízet budeme hlavně pamlsky a hračky pro pejsky a kočičky, misky na jídlo… Jsou to dary, které jsme dostali pro útulek ve větším množství, ale my je úplně nevyužijeme, a proto jsme se rozhodli ty dary nabídnout, zpeněžit a z výtěžku budeme hradit péči o naše útulková zvířata,“ řekla Svatava Nunvářová, která s manželem provozuje útulek už od roku 1995.

V současné době se starají o dvaadvacet psů a dvanáct koček. „Za dobu naší existence útulkem prošlo 2250 psů, koček, ale měli jsme tu i pštrosa, fretku či sovu,“ vzpomíná Svatava Nunvářová.

Utržené peníze z prodeje věcí pro zvířata, ale i pro domácnost i módní originální doplňky, které se budou na stánku nabízet, chtějí manželé Nunvářovi použít především na veterinární ošetření a kastraci útulkových zvířat.

„Na podobné akci jsme zatím nebyli, tak se těšíme. A možná přivezeme i pár pejsků a uděláme s nimi promenádu po Náměstí. Třeba najdou v Mikulově svůj nový domov a páníčky,“ řekla majitelka útulku pro opuštěná zvířata.

První letošní bleší trh se uskuteční v neděli 28. dubna od 10 do 15 hodin. Návštěvníci si budou moci nakoupit zajímavé a originální věci na Náměstí u Tajemného sklepení, v domě U Bylinkáře, před EAT ART GALLERY na Kapucínské ulici a v obchůdku BAZAR a DÁRKY.

Reklama

Výběr článků

Načítám