Hlavní obsah

Blanka Šrůmová a Jan Sahara Hedl zahrají v Holešově

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební legendy 90. let Jan Sahara Hedl a Blanka Šrůmová se vracejí na česká pódia v netradičním duetu, se kterým od loňského roku koncertují po českých klubech. Holešovský koncert se koná 27. března od 20 hodin v zámeckém New Drive Clubu. Předskokanem bude místní kapela ELKO Band.

Foto: MKS Holešov
Článek

Zpěvačka, textařka a hudebnice Blanka Šrůmová je spojena s kapelou Tichá dohoda. Pěveckou kariéru odstartovala už v osmdesátých letech ve skupině Balet, po roce 1989 začala spolupracovat s Danem Šustrem v obnovené kapele Tichá dohoda, s níž pak vydala všechna svá nejslavnější alba. Je autorkou a spoluautorkou mnoha hitů jako je například píseň Marioneta.

Minulý rok vydala minialbum Divokej Praha-západ inspirované trampskými písněmi.

Textař a hudebník Jan Sahara Hedl, někdejší člen skupiny Precedens a Duševní hrob, vydal za svou kariéru několik singlových alb, z nichž největší úspěch mělo album Matka zebra. Písničkářská chytlavost je pro něj příznačná, songy jako Tisíc jmen či Dívka a noc se staly hity a hrají se dodnes. Jak Hedl sám říká, je už čtyřicet let věrný svému hudebnímu stylu, který nikdy neměl potřebu měnit. To se také stalo základem spolupráce s Blankou Šrůmovou, se kterou jej kromě práce pojí také partnerský vztah.

Oba hudebníci plánují vydat v tomto roce nové album.

Vstupenky na jejich společný koncert je možné koupit již teď v předprodeji na Městském informačním centru v Holešově nebo elektronicky přes webové stránky www.holesov.info.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám