Hlavní obsah

Bitva gladiátorů bude k vidění v Praze

Novinky, Jana Horáková

V nedělní mikulášský podvečer 5. prosince vypukne v pražské Sparta aréně velkolepá a jedinečná událost bojových sportů. Gladiátoři se postaví proti sobě v kleci podle pravidel MMA. Akce nese jméno Gladiator Championship Fighting: Judgement Day. Začátek je v 16.15 hodin.

Foto: Jana Horáková

5.12.2010 Praha

Článek

Gladiátoři se utkají tváří v tvář v kleci podle pravidel MMA. Hlavním kritériem pro boj MMA je věková hranice 18 let. Dále jsou povoleny přímé, obloukové kopy a údery do hlavy a těla. Rovněž jsou povoleny hody, porazy a submisivní techniky na zemi (páčení a škrcení).

Vítězem v zápasu je gladiátor, který dokáže knockoutovat soupeře. "Poražený" soupeř se již nedokáže za 10 vteřin postavit na vlastní nohy a rozhodčí vyhlásí vítězství na K. O. Dále v zápase může nastat "technické" K. O., kdy se soupeř ocitne dlouhodobě na zemi pod ranami svého protivníka. V poslední řadě lze vyhrát na submisy (vzdání soupeře), nebo vyhrát na body.

Gladiátorské zápasy zde proběhnou v šesti váhových kategoriích. Zápasit budou od nejlehčích vah po nejtěžší, kdy začnou borci pérové váhy -65 kg, dále nastoupí lehká váha -70 kg, velterová -76 kg, střední -83 kg, polotěžká -91 kg a na závěr těžká +91 kg. Každá váha se představí jedním zápasem.

V nejočekávanějším zápase večera se představí náš historicky nejúspěšnější bojovník, nositel titulu mistr světa WUFC a gladiátor desetiletí ČR Michal "Háša" Hamršmíd. Jedná se o krále pérové váhy -65kg.

V prvním ženském zápase na území ČR v kleci zde nastoupí dvojnásobná vítězka světového poháru K1 Alena Holá.

V dalších super fightech uvidíte fightery Daniela Macháčka a Tomáše Kuželu jdoucí proti bojovníkům z Rakouska, Polska, Chorvatska a Slovenska.

Organizátoři akce připravili divákům nečekaný dárek. Celou akci zahájí šestice amatérských předzápasů na 3 x 3 minuty. Zde se předvedou začínající nadějní borci tohoto sportu. Své zástupce na získání cenných zkušeností vyšlou týmy Aranha Team, UFC Hradec Králové, Dynapep Elvis Gym a také Jablonec a Chomutov.

Akcí diváky provede moderátor a komentátor Ondřej Novotný. Více informací na www.gcfighting.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám