Hlavní obsah

Bílokarpatské slavnosti 2015 v Uherském Brodě

Novinky, Elen Sladká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 12. do neděle 14. června se bude v Uherském Brodě konat již čtvrtý ročník Bílokarpatských slavností. Pestrá mozaika programů pro všechny generace a široká nabídka žánrů dávají lidem možnost pobavit se, setkat se a popovídat si.

Foto: Elen Sladká

Ohlédnutí za loňským ročníkem Bílokarpatských slavností v Uherském Brodě

Článek

Bílokarpatské slavnosti budou tradičně tvořeny třemi samostatnými programovými bloky. V pátek 12. června to bude Noc patriotů, v sobotu 13. června tradiční Uherskobrodský jarmark a v neděli se představí v komponovaném pořadu nazvaném U nás doma obce a mikroregiony Bílých Karpat a hosté.  

Páteční Noc patriotů bude jako vždy patřit především mladším návštěvníkům. V programu vystoupí pět kapel, jedna z nich ze Slovenska.

Sobotní program Bílokarpatských slavností bude probíhat na více místech. Masarykovo náměstí bude žít po celý den jarmarkem s prodejem lidových výrobků a občerstvení.

V odpoledním kulturním programu se postupně na podiu vystřídají Naďa Urbánková se skupinou Bokomara, dechová hudba Hradčovjanka, dětský folklorní soubor Mladinka z Plzně, mažoretky a historická hudební společnost Camerata. Závěr bude patřit kapele Docuku z Valašského Meziříčí, která hraje lidové písničky z Moravy, Slovenska, Polska a Rumunska.

Hlavně pro děti je určen selský dvoreček se zvířátky, který při své loňské premiéře sklidil obrovský úspěch. Ukázky své činnosti zde budou předvádět šermíři. Ve valu za hradbami bude rozloženo kovářské městečko, kde se představí kováři i platnéř.

Do zahrady Panského domu zamíří jistě kroky všech milovníků armády a zbraní. Prezentace především pro děti tu po celý den bude probíhat v režii airsoftového oddílu. Podvečerní hudební program se přesune na sokolský stadion, kde se představí skupiny Čechomor, Družina a Huménečko.  

Nedělní program se ponese v duchu představení obcí a mikroregionů, a to nejen z Bílých Karpat, ale také jejich hostů. Dopoledne se můžete těšit na ukázky činnosti kynologického klubu, pro děti připravuje zábavu Dům dětí a mládeže, bude se konat dřevorubecká show Stihl Timbersports s vicemistrem Martinem Komárkem a turnaj přípravek v kopané.

Hlavní bodem odpoledního programu bude přehlídka dobových kostýmů za laskavé přítomnosti pana hraběte Kounice v podání okrašlovacího spolku Calma z Luhačovic, Divadla Brod a Šermířského klubu Uherský Brod. V hudebním bloku vystoupí ženský sbor Čečera, folklorní soubor Portorico, jazzová skupina Aurelius Q z Trenčína a mužský sbor z Lipova s folklorním souborem Lipovjan.

Zahrada Panského domu bude patřit dětem. Představí se zde JAKUB, Veličánek, Hurikánek, Světlovánek, Kopaničárek a děvčata z kroužku aerobicu ZŠ Pod Vinohrady. Po celé odpoledne konat celostátní akce Táta fest, představení uherskobrodských neziskových organizací a zazávodit si tu můžete s modely aut firmy Astra Models.

V rámci Bílokarpatských slavnostech se koná řada dalších doprovodných akcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám