Hlavní obsah

Bílí zajíci a Čížkové z Čížkovic se vrátili z páté Expedice Krkonoše

Novinky, Jiří Růzha

Na celých čtrnáct dní obsadili chalupu u Fingerů v Rokytnici nad Jizerou kamarádi z Bílého zajíce a uživatelé z Domova Na Svobodě Čížkovice, aby si pořádně užili zimních radovánek.

Foto: Lenka Sailerová

Expedice Krkonoše V. - členové T.O.Bílý zajíc před chalupou v Rokytnici

Článek

V sobotu 12. ledna se již po jedenácté vypravili kamarádi z Bílého zajíce Libochovice na zimní expedici. Do Krkonoš již po páté. Po toulkách po různých chatách a penzionech se Rokytnice nad Jizerou stala místem, kam se bude jezdit i na další expedice. Chata u Fingerů poskytuje velmi pěkné ubytování a zázemí pro zimní, ale i letní rekreaci. Samotné město je pěkné, s příjemnými lidmi, spoustou možností k lyžování i sáňkování.

Týden dvanácti Bílým zajícům utekl jako voda. Sníh na sjezdovce byl prima, dvě kamarádky se naučily lyžovat, kouzelné byly i vycházky do večerní Rokytnice. Prostě týden relaxu, zábavy a spousty legrace.

Jak to již bývá, je tu poslední večer, rozdávání dárků na památku, slavnostní večeře, ovocný pohár a poslední uložení ke spánku. Další den, 19. ledna, přijela partu Zajíců vystřídat parta uživatelů služeb Domova Na Svobodě Čížkovice. Čtrnáct lidiček s mentálním postižením přijelo do zimní Rokytnice hlavně bobovat, ale dva se přijeli naučit na lyžích. Hned v neděli navštívili půjčovnu u sjezdovky a hurá na sníh. Pádů bylo nepočítaně, ale již v úterý oba začali jezdit sami. Ostatní jezdili na bobech podle sjezdovky a že jim to svištělo...

O jejich žaludky a další potřeby se staralo pět členů Bílého zajíce a zaměstnanců Domova, kteří s nimi bobovali i lyžovali. Den ubíhal za dnem, dopoledne odjezd skibusem na sjezdovku a odpoledne pěšky, příjemnou procházkou domů na horkou polévku a večeři. Cestou si všichni udělali zastávku u takové malé stráně, kde sáňkovali místní a kde se dalo v celku dobře bobovat.

Poslední večer, po slavnostní večeři, kterou byl smažený sýr a hranolky, dostali všichni malý dárek jako vzpomínku na letošní Expedici malou sněhovou kouli s Krakonošem a magnetku. V sobotu se všichni rozloučili s majiteli chalupy a jedna část vyrazila domů vlakem a druhá s autem.

První letošní akce T. O. Bílý zajíc byla úspěšně zakončena a ve spolupráci s Domovem Na Svobodě Čížkovice se uskuteční ještě další tři akce. Zajíci totiž vůbec neví, co je to nuda...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám