Hlavní obsah

Bílá paní se bude procházet chodbou mníšeckého zámku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 23. listopadu se na zámku v Mníšku pod Brdy konají podvečerní kostýmované prohlídky pro rodiny s dětmi. Provádět bude marnivá princezna a kromě ní potkají děti i anděla a místní bílou paní. Speciální programy pro děti jsou připraveny po celý víkend.

Článek

V sobotu a v neděli 23. a 24. listopadu se během dne konají na mníšeckém zámku klasické prohlídky dvou okruhů i speciální prohlídky pro děti. Ty mohou navštívit pohádkový svět v Kouzelném sklepení nebo na prohlídce Z pohádky do pohádky, zavítat do slavnostně zařízených sálů při Prohlídce s královnou Elsou a Olafem a navíc mohou malovat ve výtvarném ateliéru.

Jen v sobotu od 16 hodin ale děti potkají při prohlídce oživlé pohádkové postavy. Jako první je v kapli zámku přivítá anděl, který se tu objevuje, protože připomíná stavitele zámku, rytíře Serváce. Dětem prozradí, jaký to byl statečný a ctnostný pán, jenž byl za své zásluhy povýšen do šlechtického stavu. A tentokrát bude řada na dětech, jelikož ty odvážné, které se pokloní a představí, pasuje na rytíře a princezny ze zámku Mníšku.

To ale není vše. Se svíčkou v ruce se po chodbách mníšeckého zámku prochází také bílá paní. Chodí zasklenou arkádou tam a zpět, než zamává a zmizí. Kdo naštěstí nezmizí, je princezna, která rodiče a děti provede komnatami. Je trošičku marnivá. Má spoustu šatů, a protože se chystá na ples, potřebuje, aby jí děti pomohly vybrat ty nejhezčí ze všech. Má si obléci šaty modré, sněhobílé nebo červenozlaté?

Na prohlídky se doporučuje rezervace.

Reklama

Výběr článků

Načítám