Hlavní obsah

Big Band Holešov přivítal na jevišti špičkového trombonistu Josefa „Bažíka“ Pavelku

Novinky, Robert Rohál

Pohodové swingové písničky i jazzové evergreeny zazněly na předvánočním koncertě, který připravil pro své publikum ve čtvrtek 20. prosince v sále kina Svět v Holešově Big Band Holešov. Orchestr řídil tradičně Josef Hájek a v roli hvězdného hosta se představil Josef „Bažík" Pavelka.

Foto: Robert Rohál

Josef "Bažík" Pavelka si s holešovským big bandem vyloženě rozuměl.

Článek

Zatímco první část koncertu patřil špičkovému trombonistovi Josefu „Bažíkovi“ Pavelkovi, který v minulosti spolupracoval s Helenou Vondráčkovou či Karlem Gottem a prošel řadou špičkových orchestrů, druhou polovinu „obstaraly“ za mikrofonem dvě kmenové zpěvačky holešovského bandu – Petra Kuciánová a Iva Svobodová. Obě půvabné dívky vsadily na jazzově laděné evergreeny a byly jednoznačně ozdobou big bandu po hudební i po vizuální stránce.  

Velké ovace však sklidil právě hostující Pavelka, který zazpíval i několik swingových písní i „jazzůvek“ (Chicago, Mood Indigo, Také The A Train...), většinou s texty Zdeňka Borovce, přičemž jeden mu slavný textař psal přímo na tělo.    

Zlínský rodák Josef „Bažík“ Pavelka, který je absolventem konzervatoře v Kroměříži, byl dlouholetým členem kapely Strýci Luďka Švábenského (která doprovázela řadu let Helenu Vondráčkovou), Big Bandu Felixe Slováčka nebo doprovodného orchestru Karla Gotta, v devadesátých letech byl několikrát nominován do mezinárodního EBU Big Bandu (European Broadcasting Union), vystupoval na festivalech po Evropě a v roce 1985 také v USA na Sacramento Jazz Festival  & Jubilee.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám