Hlavní obsah

Bezpečnostní alarmy dostanou další plzeňští senioři

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senioři jsou velmi často nevinnými oběťmi podvodníků a zlodějů. Ti zneužívají nejen jejich fyzické slabosti, ale mnohdy také důvěřivé povahy.

Foto: Zdeněk Vacek

Senioři jsou velmi často nevinnými obětmi podvodníků a zlodějů. Ti zneužívají nejen jejich fyzické slabosti, ale mnohdy také důvěřivé povahy.

Článek

Se seniory pracuje Městská police v Plzni v rámci programu prevence kriminality již od roku 2004. Ve středu 26. ledna získá dalších téměř sto seniorů kapesní bezpečnostní alarmy. Ty jim budou předány na setkání, které zorganizovali městští strážníci se zástupci odboru bezpečnosti a prevence kriminality ve sněmovním sálu plzeňské radnice.

"Je to v podstatě poslední akce s předáváním bezpečnostních alarmů. Od listopadu, kdy městská policie alarmy nakoupila, se jich na besedách a prezentačních akcích se seniory rozdalo 430,“ uvedl Aleš Průša, vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality.

V loňském roce nakoupila městská policie v rámci projektu Bezpečnost seniorů na 530 kusů osobních bezpečnostních alarmů. Ty se jako předměty osobní ochrany ve velké míře osvědčily.

"Pro seniory je malá krabička s vestavěnou hlasitou sirénou určitou jistotou. V jejich věku už nejsou schopni se přiměřeně bránit a vydávaný signál upozorní okolí. Aktivace alarmu je jednoduchá a podle našich zkušeností senioři nemají s manipulací problém,“ uvedl Pavel Beránek z městské policie a dodal, že sami senioři si alarmy chválí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám