Hlavní obsah

Běžecký závod přilákal do Ostravy přes 150 dospělých i dětských účastníků

Novinky, Dana Fojtíková

V sobotu 26.března se v centru Ostravy, konkrétně v Komenského sadech, konal veřejný běžecký závod na 5 km, kterého se mohl zúčastnit každý bez ohledu na pohlaví, věk nebo výkonnost. Součástí závodu byla také spousta doprovodných aktivit a závod pro děti.

Foto: Dana Fojtíková

Společná fotka všech závodníků

Článek

V sobotu 26. března si zájemci mohli zasoutěžit na běžeckém závodě na 5 km, který byl pro účastníky zcela zdarma. Závodu se nakonec i přes nepřízeň počasí zúčastnilo téměř 150 běžců a celkem 17 dětí ve věku od 1 roku do 12 let. Z takovéto účasti byli organizátoři velmi mile překvapeni.

Celkovým vítězem závodu v kategorii mužů se stal Jiří Kubíček z Mattoni Freerun Zlín s luxusním časem 17:23. Na druhém místě se umístil Vojtěch Bližňák z TJ Sokol Praha Královské Vinohrady s časem 17:24 a třetí místo získal karvinský běžec Martin Šangala z týmu BK krocani v troubě s časem 17:35.

Také kategorie žen měla slušné zastoupení a s časem 20:11 zvítězila známá ostravská běžkyně Alžběta Mikolajková, kterou možná znáte z jejího blogu Utíkej Mami Utíkej. Na druhém místě se pak umístila Lenka Švidrnochová z týmu OOB TJ Slezan Opava s časem 22:02 a třetí místo získala ostravská běžkyně Magdaléna Drastichová z týmu MK Seitl Ostrava s časem 22:53.

Součástí závodu byla také soutěž běžeckých týmů, kterou suverénně ovládla karvinská skupina běžců „BK krocani v troubě“ v čele s Martinem Šangalou. Dalšími členy týmu byli Tomáš Hamrus a Jakub Šangala. V kategorii dětí zvítězila Anička Šádková a Alex Dolanský

„Myslím, že závod se nám celkem povedl, i když pár nedostatků se vždycky najde, například jsme kvůli dešti museli urychlit vyhlášení vítězů a v tom spěchu jsme zapomněli vyhlásit kategorii posledních běžců. Nebo jsme nestihli řádně označit cílovou čáru závodu…Našlo by se toho spoustu a budeme se snažit to do příštích akcí vyladit,” říká ředitel závodu Radim Šmiřák. „Nicméně je spousta věcí, ze které jsme nesmírně rádi. Jsme rádi, že se povedlo značení trati. Pozitivní ohlasy nás nabíjí a motivují k tomu, že běhání a pořádaní běžeckých akcí má smysl,” uvedla Martina Janulíková.

„Všem organizátorům bychom rádi poděkovali za pomoc a ochotu. Nejvíce si však ceníme práce Ivy a Terezy Děckých spolu s Michalem Kaminskim, důležitá byla pomoc vodičů Tomáše Míči (25 minut) a Štefana Forišky (30 minut) v čele s Lukášem Markem, který závod vedl na kole,” shodují se snoubenci Radim a Martina.

Tento závod byl pro ředitele závodu současně také rozloučením s funkcí trenéra v projektu Mattoni Freerun a předal pomyslné žezlo novému ambassadorovi Tomáši Míčovi. Radim Šmiřák ale s během nekončí, právě naopak – organizace závodu se mu natolik zalíbila, že hodlá se svojí snoubenkou pořádat další běžecké akce v rámci Ostravy. Pokud vše klapne jak má, již v červnu se můžete těšit na další jejich běžeckou akci pro rodiny i nejlepší běžce.

Další informace o běžecké skupině Mattoni a jejich běžeckých aktivitách najdete na facebooku https://www.facebook.com/groups/Freerun.Ostrava.KomenskehoSady/ a informace o závodě včetně výsledků a fotografií najdete na https://www.facebook.com/events/517224225114200/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám