Hlavní obsah

Běžecký lyžařský závod v Dolní oblasti Vítkovice zve na start

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžecký lyžařský závod v Dolní oblasti Vítkovice na trati dlouhé 470 metrů okolo Multifunkční auly Gong je připraven. V sobotu 21. ledna odstartuje téměř stovka závodníků na kvalitně zasněženou trať se dvěma umělými kopci a náročnými zatáčkami.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 20.1.2017 ČEZ City Cross Sprint. Zleva: M.Pásková, M.Lehocká, S.Folwarczny,M.Kráčalík, M.Štěpnek, D.Kožíšek, T.Borsheim.

Článek

Tyto a další informace podali na schůzce 20. ledna v Ostravě hlavní organizátoři závodu, zástupci závodníků a organizátoři doprovodného programu.

O přípravě trati, která je drobně změněna, kvalitně zasněžena a čistá (na její přípravu organizátoři spotřebovali 3300 metrů krychlových sněhu), informoval Martin Kráčalík, ředitel pořadatelské agentury Seven Days Agency. Představil dva z více než devadesáti běžců a běžkyň -  Tarjuse Borsheima z Norska a Dušana Kožíška, který již závod třikrát vyhrál.

„V letošním roce podporujeme v Ostravě deset významných sportovních akcí. Jednou z nich je pátý ročník ČEZ City Cross Sprintu, který se stal jednou z nejvýznamnějších sportovních akcí ve městě s pravidelným okruhem návštěvníků. Pro diváky je zde zajímavé propojení industriálního prostředí se zimními sporty,”  uvedl Martin Štěpánek, náměstek ostravského primátora.

O spolupráci s organizátory závodu referovala Miriam Lehocká, obchodní ředitelka Dolní oblasti Vítkovice. Informovala o doprovodném programu, který bude směřován spíše do přízemních prostor Multifunkční auly Gong. Tam bude umístěn giroskop, kde si zájemci mohou vyzkoušet 3G přetížení, pak bude připravena, především pro děti, ale i dospělé vědecká show, která zábavnou formou představuje různé fyzikální  a chemické pokusy.

„Pomáhej pohybem je charitativní akce Nadace ČEZ. Návštěvníci na dvou šlapacích rotopedech budou šlapat jednu minutu. Najeté metry převedou na peníze. Ty pak poskytnou Charitě Frenštát pod Radhoštěm, která poskytuje sociální, ošetřovatelské a pečovatelské služby. Druhým podporovaným subjektem je spolek Podané ruce, který se věnuje canisterapii, a se svými psy pravidelně navštěvuje handicapované, mentálně postižené, jezdí do nemocnic nebo dětských domovů. Proto držím palce, aby těch, kteří peníze vyšlapou, bylo co nejvíce,” popsala aktivitu Marie Pásková, regionální manažer komunikace a mluvčí skuliny ČEZ.  

Závodu v běhu na lyžích bude předcházet atraktivní část doprovodného programu a to vzdušná show akrobatického letce Martina Šonky, která vypukne ve 14:45 hodin. O hudební doprovod po celou dobu se postarají bubeníci Wild Sticks.

Časový harmonogram závodů:

13:55 hodin: závod dětí - Leo Expres Sprint, 15:30 hodin: start kvalifikace - závod dorostu + hlavní závod žen a  mužů, 17:30 hodin: finále závodu dorostu, 17:50 hodin finále hlavního závodu ČEZ City Cross Sprint, ženy, muži.

Vstup na akci je zdarma. V týdnu od 22. do 29. ledna bude závodní trať se všemi zatáčkami a přejezdy k dispozici bezplatně pro veřejnost a školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám