Hlavní obsah

Běžci si v pondělí vyzkouší trasu festivalového půlmaratonu

Novinky, Kateřina Martykánová

Zkušební běh centrem Zlína po okruhu Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2017 se uskuteční v pondělí 8. května. Startuje se stejně jako v loni na náměstí Míru v 16 hodin a poběží se pod vedením instruktora kondičního běhu.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Pro všechny zájemce z řad sportovců i rekreačních běžců je připraven zkušební běh, jehož trasa kopíruje okruh blížícího se městského půlmaratonu. Ten připravují organizátoři Zlín Film Festivalu jako závěrečnou součást doprovodného programu festivalového týdne. Všichni běžci si tak nanečisto mohou otestovat svou kondici přímo na okruhu o délce deseti a půl kilometru. Vybrat si však mohou i poloviční, tedy pětikilometrový úsek.

Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín 2017 proběhne letos 3. června. „Nyní máme zaregistrováno přes 1000 účastníků a toto číslo stále narůstá,“ uvedl vedoucí produkce ZFF Aleš Zábojník a dodal: „Po loňském premiérovém ročníku byla kapacita přihlášených běžců navýšena a již nyní víme, že jejich počet bude oproti minulému ročníku o dost vyšší.“

V ceně startovného je opět celá řada atraktivních benefitů pro závodníky jako například batůžek, kvalitní funkční tričko, vstup na večerní koncert v Open Air Zóně filmového festivalu, pamětní medaile, pitný režim na trati i občerstvení po závodě a další.

Závod na 21 km, 10,5 km a štafetový běh na 4 x 5 km startuje 3. června v 16:00 hodin z náměstí Míru. Trasa půlmaratonu povede potom přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru. „Rádi bychom již nyní upozornili motoristy, že na této trase se v době mezi 16:00 až 19:00 vyskytnou dopravní omezení a požádali je o trpělivost,“ řekl spolupořadatel závodu Bohuslav Komín z organizace Běhy Zlín.

Součástí akce bude i festivalový rodinný běh na 1400 m, který startuje ve 14:00 hodin a mohou se jej zúčastnit dospělí s dětmi i junioři.

Podrobné informace k závodu, ceny startovného i registrační formulář naleznou závodníci na www.zlinskypulmaraton.cz.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám