Hlavní obsah

Běžci se v Plzni rozloučili se starým rokem tradičním silvestrovským během v Borském parku

Novinky, Jiří Mašek

Jako již tradičně v poslední den roku, tak i letos se sešlo několik desítek běžců a běžkyň z Plzně a okolí v Borském parku na pravidelném běžeckém závodě o délce 6,8 kilometru.

Foto: Tereza Mašková

Start silvestrovského běhu v Plzni

Článek

Tento závod má být jakýmsi poděkováním a oslavou sportovců-běžců a jejich výkonů v uplynulém roce a zároveň zdravým startem do nové běžecké sezóny.

Celkem 144 běžců a běžkyň v různém tempu se proběhlo na okruhu o délce 1,7 km celkem čtyřikrát. Běželo se opravdu v zimním prostředí, poněvadž v noci byla celá Plzeň obdařena velkou dávkou sněhové přikrývky. Závod tak měl na danou dobu i tu správnou atmosféru.

Někteří závod pojali velmi prestižně, jiní si zase přišli vyběhat kilogramy, které nabrali o vánočních svátcích, a našli se i tací, kteří běželi jen proto, aby jim při večerní oslavě konce roku lépe chutnalo. Různé jsou důvody běhu, ale cíl je společný. Rozpohybovat své tělo a začít sportovat i třeba pravidelně.

Jelikož při tomto běhu není výsledek tím hlavním, proč se závodů všichni zúčastňují, přesto se jako vždy bojuje o prestiž a samozřejmě o výsledek. I tento závod tak má svého vítěze, kterým se v mužské kategorii stal Přemysl Švarc ze Slávie VŠ Plzeň a v ženské kategorii Carmen Beshirová z Adidas Teamu.

Vítězi jsou ovšem všichni, kteří se běhu zúčastnili a kteří počínající oslavy konce roku pojali ryze sportovně.

Všichni se nakonec rozešli s přáním znovu se setkat za rok, na Silvestra roku 2015, na dalším ročníku závodu Silvestrovského běhu Borským parkem, a to ještě v hojnější míře, než tomu bylo letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám