Hlavní obsah

Betlémské světlo již podruhé dorazilo do Pilníkova

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 21. prosince odpoledním vlakem v 16:25 hodin přijelo do Pilníkova Betlémské světlo.

Foto: Jaroslav Blažek

Kurýři v domě s pečovatelskou službou

Článek

Motto letošního ročníku Betlémského světla se nese v duchu páté kapitoly knihy proroka Micheáše: Nikdy nepodceňuj maličké; může tě to překvapit – z nepatrného počátku vzejde veliká věc.

Betlémské světlo je plamínek každoročně zapalovaný před Vánoci v betlémské jeskyni, ve které se podle tradice narodil Ježíš Kristus. Tradice Betlémského světla byla obnovena sice již v roce 1986, ale do Pilníkova dorazilo teprve podruhé a dovezli ho kurýři z trutnovského skautského střediska Hraničář Trutnov.

První zájemci si převzali Betlémské světlo již na pilníkovském nádraží. Potom kurýři zamířili do Domova pro seniory, kde obešli všechny jeho obyvatele a každému zvlášť popřáli veselé vánoce a předali přání vyrobené trutnovskými skautkami – světluškami z oddílu ABSAROK.

Nakonec navštívili dům s pečovatelskou službou, kde si většina obyvatel Betlémské světlo ráda převzala a ještě si zazpívali vánoční koledy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám