Hlavní obsah

Betlém ze sena je k vidění v Čenkově. Chystá se jeho zápis do knihy rekordů

Novinky, Jiří Cysař

Čenkov nacházející se na spojnici mezi Příbramí a Hořovicemi již třetím rokem u místní kapličky sv. Antonína hostí Betlém ze sena. Letos se chystá jeho zápis do České knihy rekordů - stát se tak má v sobotu 15. prosince.

Foto: archiv pořadatele
Článek

Betlém je postaven tak, že každý návštěvník si ho může celý projít, stát se tak jeho součástí a vyzkoušet si, jaké to bylo jít se poklonit s ostatními právě narozenému Ježíšku.

Po cestě návštěvníci potkají odpočívající shrbenou stařenku s holí, maminku s děckem ženoucí kozu, postavu nesoucí v náručí jehňátko. Potkají právě přijíždějícího maharadžu na slonovi, vezoucí dary a další postavy na cestě k Betlému. Spatří stáj, kde se klaní Tři králové. Minou muzikanty hrající malému děcku. Nechybí ani stádo ovcí s pasáčkem a ovčáckým psem.

sobotu 15. prosince od 18 hodin bude u kapličky probíhat akce Adventní koledování, kde si můžete s kapelou Čenkomor zazpívat koledy. Zároveň tu bude přítomný komisař z agentury Dobrý den z Pelhřimova, za jehož účasti proběhne zápis betléma do České knihy rekordů. Zapsán bude jako největší betlém ze sena v životní velikosti s oděnými postavami.

Betlém je vystaven od 1. prosince do 6. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám