Hlavní obsah

Beskydy Card nabízí zážitky, ne slevomat

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvýšení návštěvnosti regionu a jeho jednotlivých atraktivit, prodloužení délky pobytu turistů a udržení konkurenceschopnosti destinace, to jsou základní cíle projektu Beskydy Card, do kterého se během čtyř měsíců trvání zapojilo více než sto poskytovatelů služeb z turistické oblasti Beskydy.

Foto: Archiv Beskydy card
Článek

„Kartu získají návštěvníci Beskyd zdarma při ubytování u našich smluvních ubytovacích partnerů, jejichž seznam je na webových stránkách Beskydy Card," upřesnila Monika Konvičná, ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy – Valašsko, o.p.s., který je nositelem projektu.

„Stejně tak je na webu seznam výhod, které mohou čerpat. Ten není konečný, je průběžně aktualizován a rozšiřován o další atraktivní zážitky. Kartu, která má platnost 12 měsíců, si je také možné zakoupit v některém z informačních center v Beskydech nebo v e-shopu na webových stránkách Beskydy Card. Majitel karty dostane tištěnou brožuru s nabídkou zvýhodněných služeb a aktuální nabídku si najde na www.beskydycard.cz.”

Historicky prvním subjektem, jenž se do projektu Beskydy Card zapojil jako smluvní ubytovatel i jako poskytovatel výhod, je Hotel Terasa, který se nachází v rekreačním areálu Olešná u Frýdku-Místku. Tady od 1. ledna 2015 vydali už více než 360 karet hostům, kteří jsou v hotelu ubytováni na dvě a více nocí.

Ředitel hotelu Rostislav Ostřížek spatřuje přínos Beskydy Card v motivování hostů k opakovaným návštěvám a v možnosti uplatnění nabízených slev. „Plus spatřuji i v Beskydyportal.cz, který představuje místa z oblasti kultury, historie, sportu, informuje o možnostech ubytování a inspiruje k návštěvě Beskyd," řekl.

Existenci návštěvnické karty vítá i náměstek hejtmana pro investice a cestovní ruch Ivan Strachoň. „Projekt Beskydy Card je ze strany Moravskoslezského kraje podporován. Zapojení více než stovky subjektů považujeme za velmi pozitivní. Je důležité, aby všichni, kdo se do projektu zapojí, vnímali spolupráci v rámci Beskydy Card jako přínos v dlouhodobém horizontu. Jednoznačně je to především služba návštěvníkům, kteří mohou čerpat výhody v podobě například slev vstupů, akcí, informační servis a podobně.”

Devadesát pět procent návštěvnických karet Beskydy Card se do oběhu dostává díky smluvním ubytovatelům, kteří je vydávají hostům v případě, že se u nich ubytují minimálně na dvě noci.

„Přínos z výhod poskytovaných Beskydy Card zaznamenávají i obce, jež se do projektu začleňují prostřednictvím jimi provozovaných subjektů, například muzeí a podobně. Díky tomu se dostávají do skupiny se společným marketingem a společně oslovují klienty v celém regionu. Pokud by to chtěly dělat samy, účinnost by byla nesrovnatelně menší," uzavírá Monika Konvičná s tím, že návštěvnická karta Beskydy Card je prostředkem k udržení trendu s evropskými turistickými destinacemi a nástrojem dalšího budování značky jako kvalitního partnera pro dovolenou a relax.

Projekt je podporován Regionálním operačním programem Moravskoslezsko a Fondem cestovního ruchu turistické oblasti Beskydy – Valašsko, který v současné době sdružuje města Frýdek-Místek, Frenštát pod Radhoštěm, Nový Jičín, Kopřivnice a Trojanovice.

Reklama

Výběr článků

Načítám