Hlavní obsah

Beskydský pohár v parašutismu nabídl krásné počasí, dobré výkony i pěkné zážitky

Novinky, Josef Zajíc

Na letišti ve Frýdlantu nad Ostravicí se 28. července konal již 48. ročník Beskydského poháru v parašutismu. Soutěž tříčlenných družstev a jednotlivců v přesnosti doskoku se zdařila. Organizátoři vyhlásili soutěž ve třech disciplínách. Hlavní disciplínou byla soutěž tříčlenných družstev v přesnosti přistání.

Foto: Josef Zajíc

Letiště ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Článek

Z letadla ve výšce 800–1000 m postupně vyskáčí tři členové družstva. Po krátkém volném pádu otevírají padáky a snášejí se k zemi na letiště. Jejich úkolem je přistát na elektronický terč v průměru 30 cm. Bodové hodnocení 0 je dotyk těla na bod velikosti 2 cm v průměru. Pokud se parašutista dotkne místa mimo terč je mu připsáno 100 cm . Centimetry se družstvu sčítají.

Jednou z účastnic závodu byla zkušená členka vátězného družstva Světlušky Jana Šneiderová z Jihlavy. Parašutismus provozuje 17 let a první skoky absolvovala již v 15 letech.  Na svém kontě má již 1700 seskoků.

Soutěže se zúčastnilo 8 družtev. Ukutečnilo se 6 kol a závodnici tak absolvovali 144 seskoků.  Nejlepší v soutěži družstev byly Světlušky ve složení Andrea Funková, Miroslava Vraná a Jana Šneiderová. Soutěž jednotlivců vyhrál Luboš Matula. Disciplínu v kategorii kadetů vyhrál Petr Brna z Ostravy.

Pořadatelé  potěšilo krásné slunné počasí a spokojeni byli i závodnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám