Hlavní obsah

Beskydské farmářské trhy ve Frýdku-Místku se konají každý lichý čtvrtek

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstí Svobody ve Frýdku-Místku bude ve čtvrtek 5. června od 9 do 16 hodin opět patřit Beskydským farmářským trhům. Prodejci z řad farmářů, potravinářů a řemeslníků budou nabízet produkty pěstované a vyrobené převážně v našem regionu.

Foto: Jana Matějíková

Beskydské farmářské trhy ve Frýdku-Místku

Článek

Na stáncích se objeví sójové, sýrové, masné i rybí výrobky, dále vejce z podestýlky, med, koření, ale také sazenice balkónových květin, bylinek, skalniček a letniček nebo rukodělné výrobky ze dřeva či keramiky. Zelenina bude zatím nabízena pouze v omezeném množství, protože její sezóna ještě nezačala.

V červenci, srpnu a září už budou na trzích v co možná nejvyšší míře zastoupeni prodejci ovoce a zeleniny. V říjnu dáme opět prostor řemeslům a jeden z trhů bude tematicky zaměřen i na dušičky. V listopadu již tradičně obohatí farmářský trh zabijačka a v prosinci budou trhy zaměřeny na advent.

Zájemci z řad farmářů, potravinářů nebo rukodělných výrobců, kteří by chtěli své produkty prodávat na Beskydských farmářských trzích, se mohou hlásit na  Živnostenském úřadu magistrátu: tel.: 558 609 192, 777 921 809

Termíny konání Beskydských farmářských trhů:  

5. 6. a 19. 6. (převážně řemesla)

3. 7., 17. 7. a 31. 7. (sezóna zeleniny a ovoce)

14. 8. a 28. 8. (sezóna zeleniny a ovoce)

11. 9. a 25. 9. (sezóna zeleniny a ovoce)

9. 10. a 23. 10. (řemesla a dušičky)

6. 11. a 20. 11. (zabijačka a řemesla)

4. 12. a 18. 12. (advent)

Nabízený sortiment: VEJCE od slepic chovaných na podestýlce BRAMBORY - KYSANÉ ZELÍ - ZELENINA, OVOCE MED a medové výrobky PEČIVO - sladké i slané  ŠTRAMBERSKÉ UŠI, PRECLÍKY VALAŠSKÉ FRGÁLY VÝROBKY Z RAKYTNÍKU ŘEŠETLÁKOVÉHO ZABIJAČKOVÉ SPECIALITY - jelita, jitrnice, ovar, tlačenka LISTOVÉ TĚSTO  a čerstvé výrobky z listového těsta SÝRY, ČERSTVÉ MÁSLO, MLĚKO, TVAROH, BRYNDZA KOŘENÍ bez soli a glutamátu MASO - hovězí, vepřové UZENINY - párky, klobásky, paštiky, slaniny VÝROBKY ZE SÓJI VÍNO Z ČERNĚHO RYBÍZU KVĚTINY - řezané, letničky - SKALNIČKY, KEŘE VÝROBKY Z OVČÍ VLNY DŘEVĚNÉ VÝROBKY, HRAČKY PLETENÉ PROUTĚNÉ KOŠE - na seno, dřevo, na jablka, na houby KERAMIKA - užitková i dekorativní PRAŽENÉ OŘÍŠKY - v karamelu, jemně solené OBČERSTVENÍ - bramboráky, langoše, pivo, kofola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám