Hlavní obsah

Besedy s promítáním zevedou do kajmaních řek i na Everest

Novinky, Blanka Kovandová

Cestovatelské večery Šangri-la servírují další dávku dobrodružství hned ve dvou zajímavých besedách, spojených s promítáním. Obě akce se uskuteční na zlínském zámku - v přednáškovém sále Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Začátek je v 18 hodin a vstupné je 50 korun.

Foto: Blanka Kovandová

Cestovatel Rudolf Švaříček bude besedovat společně s Pavlem Bémem

Článek

Ve čtvrtek 27. října Dan Pribáň uvede promítání a povídání Tatra 805 v rozvodněné Gyuaně.

Po expedicích Trabantem napříč Afrikou a po Hedvábné stezce vyrazil Dan Přibáň na dobrodružnou záchranu Tatry 805 z padesátých let, která uvízla v Jižní Americe. Expediční veteránské vozidlo se na cestě Venezuelou a britskou Guyanou brodilo za období dešťů v řekách s kajmany. Nakonec úspěšně dorazilo do Georgetownu a odplulo na lodi do Evropy.

V pondělí 31. října je připraven program s názvem Rudolf Švaříček – Pavel Bém: Třetí Everest. Třetí Everest, Poznání bolí je název knihy i promítání česko-slovensko-nepálské expedice na Everest.

Čína zabránila vstupu výpravy do Tibetu, přesto se vrchol nejvyšší hory světa zdařilo zdolat. Navíc sestup za trháním zubu, snímky Nepálu, Tibetu, Bhútánu a Indie, jediná žijící bohyně světa Kumári, „údolí dřevěných chrámů“ i Jeho Svatost Dalajláma a Karmapa.

Zlínská veřejnost má možnost setkat se osobně setkat s autorem výpravné výstavy Šangri-la – Rudou Švaříčkem, který je poutavým a zábavným vypravěčem. A pozadu nezůstane určitě ani druhý besedující, Pavel Bém.

Reklama

Výběr článků

Načítám