Hlavní obsah

Berounský dobročinný koncert Michala Davida pro děti trpící svalovou dystrofií

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nečekaně velká vlna solidarity se zvedla v okamžiku, kdy berounští policisté zahájili sbírku plastových víček pro nemocného Vládíka, trpícího svalovou dystrofií. Peníze za výkup víček použila rodina na nákup kompenzačních pomůcek pro svého syna. Víčka sbirali policisté i široká veřejnost tři roky.

Foto: Policie ČR Beroun
Článek

V návaznosti na víčkovou sbírku se uskuteční koncert s velkolepou světelnou podívanou, který by měl pomoci i dalším dětem a mladým lidem postiženým svalovou dystrofií a spinální svalovou atrofií. Víčka se sbírala nejen pro Vládíka, ale i pro stejně nemocného Tomáše.

Hity pro nemocné děti

„Třiadvacátého  září  od 19.00 proběhne v Berouně v kempu Závodí, ulice Na Hrázi,  dobročinný koncert Michala Davida s velkolepou show. Vystoupí i další zpěváci především z muzikálu Kleopatra. Koncert plný hitů, který doprovodí světelné, ohnivé, kouřové a laserové efekty potrvá přes dvě hodiny. Pro rodiny pěti nemocných dětí včetně Vládíka je určeno po sto tisíci korunách. Nad akcí převzal záštitu starosta města Ivan Kůs, “ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Návštěvou koncertu podpoříte  pět vybraných rodin, ve kterých jsou vážně nemocné děti a mladí lidé.

Léčit se zatím nedají

Svalová dystrofie u dětí je vzácná genetická porucha, projevující se  svalovou ochablostí. Nemoc se zhoršuje s přibývajícím věkem dítěte. Nejčastěji se objeví Duchenneova svalová dystrofie a Beckerova svalová dystrofie. Dítě ztrácí sílu v končetinách, má potíže s chůzí, dochází k deformaci rostoucích kostí, ztíženému dýchání, narušení činnosti srdce a může se objevit i mentální retardace. V současné době bohužel neexistuje speciální léčba svalové dystrofie. Příznaky je možné zmírnit pomocí berlí, invalidního vozíku a dalších pomůcek.

Odkaz na videa nemocných dětí, kterým chceme pomoci:

https://www.youtube.com/watch?v=0RbnwWgyp7M

https://www.youtube.com/watch?v=nTQ7Onz2Eqk

Odkaz na Facebook:

https://www.facebook.com/Hrajemeprozivot/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám